От х:

Днес в x:

Съдът освободи срещу 6500 лева катунаря, ранил хасковски полицай

    Хасковският районен съд освободи срещу парична гаранция от 6500 лева 21-годишния Васил Колев от катуна край Република, който беше арестуван за нанасяне на лека телесна повреда на хасковски полицай. Заседанието за разглеждане на искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ приключи минути преди 20 часа. Непосредствено след процеса ромът от димитровградското село Злато поле беше освободен, а пред сградата на съда го очакваха двайсетина души от малцинството.

    Съдията Васил Панайотов от Районния съд прецени, че паричната гаранция е подходящата мярка за неотклонение за катунаря. Според магистрата е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е нанесъл удар в главата на полицая от хасковското районно управление Димитър Кючуков, но паричната гаранция е достатъчна мярка за неотклонение, още повече, че е с добри характеристични данни според кмета на селото, реабилитиран е за предишна присъда и има чисто съдебно минало.

    Разследващите обаче установили от показания на местни жители, че мъжът от ромски произход злоупотребява с алкохол и има лоши характеристични данни. Прокурорът по делото Христина Жисова пледира за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража. Сред доводите й бяха, че обвиняемият може да се укрие и извърши друго престъпление.

    Задържаният Васил Колев пък обясни пред съда, че семейството му се занимава с калайджийство, което му осигурява доход между 1000 и 1700 лева месечно. Адвокатите му Живко и Здравко Чепишеви пледираха, че няма доказателства, че именно клиентът им е нанесъл удар на униформения. Самият Васил също отрече това и заяви, че е бил бит в ареста, заради което започнал да повръща кръв. Бил освидетелстван от лекар от Кърджали, медици от Хасково и Пловдив отказали да го прегледат.

    По случая са подадени сигнали в Районна прокуратурата и Европейската комисия с цел да се извърши проверка, заявиха адвокатите Чепишеви. Някои от чакащите отвън, които също били арестувани, твърдяха, че са бити в полицията. Защитниците им дори показаха разпечатани снимки пред журналисти, на които се виждаха наранявания. Още след екшъна от МВР заявиха, че полицаите не са си превишили правомощията. 

    Припомняме, че полицаят Димитър Кючуков пострада след като патрулът миналата седмица се бе отзовал на сигнал на жена, че й е отнето детето и мъжът й я принуждава да проституира. При пристигането на мястото, полицаите били атакувани от двайсетина роми, въоръжени с брадви и сапове. След мелето Опел Вектра, който се опитал да прегази униформените, изчезнал от мястото и бил преследван от една от патрулките. При инцидента бяха задържани 6-има.

    Решението на Районния съд може да бъде обжалвано в тридневен срок. В такъв период трябва да бъде внесена и паричната гаранция.  

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (34)

    • 1

      Който не може да си защитава собствената полиция, да не се чуди защо полицията не работи! Вижда се че съдилищата трябва да бъдат закрити ЗАЩОТО НЕ РАБОТЯТ! УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!Какво очаквате че ще се случи от тук нататък - ще ни се качат на главата сиганите и всеки път ще излизат организирано срещу полицията!!! И полицията е много вероятно да не се отзовава на сигналите на гражданите! И как ще решите този проблем?КОЛКО ВИ ПЛАТИХА СИГАНИТЕ?УУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!

    • 2
      О
      о
      124 -2
      20:43, 8 авг 2018
      циганска държава
      • Шу
        Шуцщафел
        83 -4
        21:05, 8 авг 2018
        Ъм' Ти сега ли разбра бе пиленце ! И по лошо ще става, докато не се събуди този заспал Български народ. И не се юрнем всички срещу гадната и нагла циганска зган. Докато е още време, и не е станало прекалено късно.
    • 3
      Бе
      Без име
      97 -4
      20:46, 8 авг 2018
      Другия път не във въздуха, А по тях да стрелят
    • 4
      Ди
      Димо
      97 -2
      20:53, 8 авг 2018
      И нз какви хора са адвокатите им,Вие морал нямате ли е?Алчни гъ@ове
    • 5
      Аз
      Аз
      96 -4
      21:00, 8 авг 2018
      И ще вкарат в затвора полицаите ако стрелят в тях. Аз казах че така ще стане условна присъда и следващия път ще знаят че не само могат да бият полицаи а даже и да убият, пак ще им се размине. Ето това е правосъдието в България! Искам и аз да съм Ром и да правя каквото си искам безнаказано.
    • 6
      Аз
      Аз
      101 -5
      21:03, 8 авг 2018
      Погледнете го как реве Майко бихаме за нищо, нищо не съм направил те са виновни аз с честен труд си вадя 1700лв. Ей срам ме че живея в тая държава със славна история. Крумовите закони за тая измет трябват само.
    • 7
      Бъ
      Българин
      90 -5
      21:03, 8 авг 2018
      Това е положението в България дани и господа не очаквайте по-добре да става. Достатъчно била само парична гаранция на лице което днес е на палатка в Хасково утре в Ивайловград, след седмица в Лом без да се регистрира естествено в съответната община и без да плаща данък смет примерно. Полицаите накрая ще стоят в съда и никой няма да ги защитава ,а тях няколко оядени адвокатчета които са партийка от години със съдиите. Това ни е държавата вече няма как да стане след като и съда защитава нарушители на закона. Ако съдята се разходи из кварталите пеш и да попита гаранция , че ще има на улица по 5 къщи на които такива калайджии са свалили улуците след предварителен пазарлък за ремонта и са изчезнали със старите,естественно цената в началото е една ,а после друга. Хората се оправят сами после и се чудят как да свържат двата края заради дохода на г-н Калайджията. Колко данък плаща тоя Калайджия ?Издава ли касови документи за услугата? Няма кой фа отговори на тия въпроси защото са гласоподавателииии. Държавата ни умря, няма я вече. Благодарим ви УПРАВНИЦИ
    • 8
      Ха
      Ха ха
      72 -3
      21:05, 8 авг 2018
      Затуй сме на това дередже циганска държава!
    • 9
      Ка
      Кауни
      86 -5
      21:08, 8 авг 2018
      Какво ми показват тези снимки м*нгалите !? Малко са им синините ! След тия панаири, които са провокирали със собственото си неандерталско поведение, трябваше да нямат здрав кокал по себе си ! А съдията трябваше за назидание пред обществото да му наложи на този кроманьонец най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража" , за да разберат останалите орки, че не могат да вървят срещу представител на държавата, без значение, дали е полицай, данъчен, горски, и т.н... ! В нормалните държави само, заради този удар с юмрук щеше да лежи години в затвора , а тука го чака условна или пробация ! Ама те съдиите не ходят по конфликтни места, те получават едни папки след сума ти време и изобщо не мисля, че някой ден и тях може да ги посече на улицата, ей така за шоуто, някой опериран от мислене ******* !
    • 10
      Va
      vancho
      65 -4
      21:33, 8 авг 2018
      Панайотов колко взе да освободиш ******а...
    • 11
      Ha
      Haho
      77 -2
      21:45, 8 авг 2018
      Изкарват 1700 не на месец от калайджии сто а от обири , като крадат от възрастните ни родители обикаляйки по селата..Отвратителни примати, които се множат с часове.
    • 12
      10
      100%
      74 -3
      21:56, 8 авг 2018
      Интересно, как докторите познават дали черногалите са бити от полицаи, а не от друг пиян катунар? Те си правят такива животински побоища, че всяко стадо шимпанзета ще се засрами. Само трябва достатъчно ракия.
    • 13
      Ха
      Хасковлия
      61 -3
      22:16, 8 авг 2018
      Ром е вид алкохолна напитка, а това на снимките са ц***** или още ******и.
    • 14
      Па
      патриот
      55 -5
      23:18, 8 авг 2018
      какво ли ще стане, ако ударения беше съдия
    • 15
      Az
      Az
      43 -2
      23:42, 8 авг 2018
      Благодаря за снимките , видях две лица ,който запомних .Едното на Рома ударил пол6ицай, другото на съдията ,добре ще ги запомня...
    • 16
      Пр
      предложение
      54 -2
      23:46, 8 авг 2018

      Викам утре да ида да ударя един съдия и да видя какво ще стане.То е ясно че няма да ме осъдят за това. Ето бият лекарите, бият полицаите, абе дайте да видим какво ще стане ако набием един съдия.

      • Ас
        Асковски бек
        29 -2
        09:15, 9 авг 2018
        А защо само един?
        Ако този съдия ,яде един здрав бой, ей така - от любов към спорта, дали другият път ще пусне циганина? И като му гледам телосложението, няма да е нужно двадесет циганина да го бият - и един му е много.
        За жалост ,това е единственият начин, съдиите да разглеждат такива дела - когато те самите са потърпевши. Дай Боже ,повече бити съдии в България.
        Съжалявам ,може да прозвуча малко крайно , но това е положението!!!
    • 17
      Да
      Да обобщим
      46 0
      00:40, 9 авг 2018
      На 21 години с добри характеристични данни реабилитиран за предишна присъда и вече с чисто съдебно минало според кметът на селото.Дали кметът е със сини венци като в много села а скоро и навсякъде или пази най- ценните избиратели ? Защото според съселяните злоупотребява с алкохол и има лоши характеристични данни.Семейството му се занимава с калайджийство и има доходи от 1000-1700 лева месечно.А данъци за тези доходи ??? Но този въпрос трябва да го зададат съответните органи ако има такива.Изводът според мен е че трябва да свикваме с тези неща а ако не искаме решението го знаете но се съмнявам че ще се случи. За 30 години ни разделиха продажните и крадливи политици на сини червени и не знам какви още и разсипаха красивата ни държава.Жалко за нас а за следващите поколения ще направо трагично.
    • 18
      Са
      Само спомени останаха
      59 -1
      00:41, 9 авг 2018
      През 1988 година когато Вътрешни войски влизаха в къщите на циганята в кв.Република къртеха връти и играеха яко палки и кубинки а циганята подскачаха като кокошки в курник и се чудеха на кои край да се обърнт за да изядът по малко палки и кубинки,това съм го виждал с очите си .А днес доиде време с мехлем да ги мажим и после да им се кланяме.Но явно тези които допускат това да се случва не им е ясно,че утре точно тези циганя които те защитавът днес утре точно тези ще изнасилват пребивт и поругават и техните жени,деца и роднини.Ще доиде и това време помнете го драги защитници на циганята в България.
    • 19
      Не
      Незапознат
      50 0
      01:10, 9 авг 2018
      Не знам ще доживея ли времето когато както беше казал някой трябва да се обстрелват като яребици само заради лова.Макар расистко или ксенофобско да е това изказване то не остана друго противодействие.Държавата ги дондурка с всякакъв вид помощи,пенсии и социални придобивки които ако не си чернилка много трудно може да се вредиш макар да си нуждаещ се.Адвокатите обвиняват полицаите само и само да ги защитят.Съдиите им припяват.С две думи тук стана циганският див запад.Но докато при американският такъв е имал оазиси на ред и законност тук няма.
      А сега до този Владо Цонев от фейсбук.Можете ли да си представите какво ще стане само ако тази пияна и нахална циганска сган във болшинството си усети че няма никакво полицейско присъствие?Ама никакво!Кошмарите на вас и на приятелката ви предполагам не само че ще се сбъднат но ще са в такова измерение че ще ви трябва време да ги асимилирате.На това ли се възхищавате?Това ли наричате общество?Те не са общество!Това са мародери които ограбват и убиват обществото.А що се отнася до това че ви е срам че сте българин не е точно така.В дадената ситуация вие изпитвате срам не от собствените си действия или поведение а от това на други хора които оценяват поведението си като адекватно.Затова трябва силовите структури да вземат нещата в свои ръце.Нямам предвид разните му Цанковци и тем подобни началници.Потърпевши са редовите обикновенни полицаи.Тези които на са зад бюро и изнасят статистика.Време е сред тях да се създадат нека наречем наказателни групи които макар и официално извън закона ще са закона.Не подред да млатят всичкото сиганин.Знаят се кои са изметта на това съсловие.Информацията я има но нищо не се прави.Манг@лът е страхливо копеле.
      Когато някакъв такъв покаже среден пръст на всичко това да му е за последен път от тая ръка да покаже какъвто и друг да е.Когато кола с черни твари се опитат да газят да се напълнят с толкова олово че на погребението им да ги погребат с колата.Когато банда катунари-мародери вземе да скача на полицаи да се прати жандармерията с пълно бойно снаряжение и да ги млатят докато всички които са там са на земята и едвам мърдат.Така пребитото псе ще го е срах а иде до лекар,адвокат или съдия.Ако пък го направи тези хора от тези институции да разберат че правосъдието е сляпо но вижда в ноща.Естественно ще има противодействие.Това е целта.Управниците ни ще са принудени да предприемат действия за да защитят първо сабе си и после останалите.
    • 20
      Ке
      Кенанския Маймун
      37 -2
      03:26, 9 авг 2018
      бил Калайджия ....
      ... значи са "Калайдисали" съдята с 10-ина Златни Лири и всичко е ОК
    • 21
      Зо
      Зора
      26 -1
      05:18, 9 авг 2018
      До Непознат с 19 - коментар.Този Владко Цонев го познавам.Изказът му е трудноразбираем от околните, защото в повечето случаи е в неадекватно състояние. Относно случая- без коментар.Държавата я няма с години..
      • Jo
        John
        3 0
        13:24, 9 авг 2018
        не засичате ли сарказма, много жалко...
    • 22
      Зо
      Зора
      31 0
      05:20, 9 авг 2018
      На снимката липсва само музиката
    • 23
      Въ
      Възмутен гражданин
      28 0
      05:47, 9 авг 2018
      Каква държава е това бе, боклукозащитници! Попиляхa всичко и после ще чакат съвестният човек да си върши работата... няма държава, няма общество! Не знам как все още има полиция, която да се отзовава, скоро и това ще спре, след като така се наказват добрите дела и опитите да се служи на тоя гнил народ. Направи добро, изяж л*йно, ей тва е в Бокостан
    • 24
      Ха
      Хасковлия
      26 0
      08:35, 9 авг 2018
      Всички политици трябва да четат коментарите задължително и да си правят изводите какво и как се случва!!! Адмирации за коментара на ,,НЕЗАПОЗНАТ,,Политиците и съдиите да го научат наизуст.Всички коментари заслужават да се помисли от органите в тази държава за огромна промяна към циганите и техния начин на живот.Те трябва да осетят строги закони и много бой бой, и пак бой.
    • 25
      Ха
      Хасковлия
      29 0
      09:20, 9 авг 2018
      Защо сте допуснали тази катунарска измет да се струпа пред сградата на съда в Хасково?Няма ли полиция да не им разрешава своеволия пред съда?Още от тук на тях им е ясно,че могат да си правят каквото искат.Само циганите се струпват така когато нещо им се случи,събитат се на тумби пред болниците ако има пребити манговци,събират се в кварталите , пред съда и навсякаде където създават проблеми.
    • 26
      Ед
      Една хасковлийка
      24 -1
      09:25, 9 авг 2018
      Излагане! Полицията,че не си търсят правата,малко ви е значи всички. Съдът,че винаги е благосклонен към престъпниците! Всички държавници сте против народа..
    • 27
      Бг
      БГ
      31 0
      09:45, 9 авг 2018
      Какви са тия охранени прасета? Нали няма какво да ядат.? Бедни а имат 10 000 лв. по джобовете? Мале ,какво ни чака ,докато аз им плащам социалните? Да ,ама вече не издържам .....господа избрани от тях депутати !!!!!!!
    • 28
      Пе
      Пешо
      25 -1
      10:02, 9 авг 2018
      Не че кълна, но сега искам някой от неговите близки на съдията да отнесат по няколко тупаника и тогава този съдия /за мен той не е никакъв съдия / да видим тогава как ще се почувства той. Нямаш ли поне малко съвет бе Панайотов? Смешник!
    • 29
      Гр
      гражданин
      11 -1
      10:49, 9 авг 2018
      М....и артисти
    • 30
      Вс
      Всевишния Кенанец
      23 0
      11:07, 9 авг 2018
      сега разбрахме защо това дело беше толкова късно, уж адвокатите били някъде и не разбрали че имат дело...а то циганите са дали каквото са дали, и айде в 19:30 усмихнати и доволни всички излязоха от Съда и се разотидоха по живо , по здраво и следващия път където и да е той ще е същото. Бият Лекари, Полицаи, Горски, а тях няма кой веднъж за винаги да ги набие, че да им държи влага до края на живота. Ако хвана орки в къщата ми на Кенана, изобщо няма да викам полиция , току виж ги набили, стрелям и после изчезват безследно...гората е голяма и пуста....
    • 31
      Те
      Терлецки
      16 -1
      14:39, 9 авг 2018
      На фона на всичко това тази сутрин гледам телевизия Изтъпи се Бойко гл секретар и м-ра на мвр Бойко ухилен говореше както винаги че всичко е под контрол едва ли не държавата цъфти Гледам недоумявам и си викам ----или аз съм дебил или той или пък е самозабравил се гьонсурати тепегьоз
    Последни новини