От х:

Днес в x:

Шофьори летят със 160 км/час при ограничение 60, в града са по-дисциплинирани

Изображение 1 от 4

    Акция за превишена скорост стартираха днес от КАТ в Хасково. Специализираната полицейска операция е по линия на европейската пътна мрежа Тиспол. Тя ще продължи до неделя, не само на територията на областта и страната, но и във всички държави-членки на европейския съюз. Целта на полицейската операция е да се намали броят на тежките пътно-транспортни произшествия, за които основна причина е именно превишената скорост, обясни началникът на КАТ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    Засиленият контрол за спазване на допустимата скорост в Хасковско започна от сутринта. Екипи на полицията следят за спазване на ограниченията с наличните мобилни камери в патрулките, както и с подвижната тринога. Днес модерната камера за контрол на скоростта беше разположена край отбивката за завод Язаки. Там ограничението е 60 км/час. Не малко от шофьорите обаче не се съобразяват с това и карат с около 80-90 км/час. Според униформените обаче има и водачи, които все още си позволяват да фучат с около 160 км/час, при което надвишават позволената скорост с около 100 км/час. За това нарушение извън населено място глобата ще бъде около 1100 лева като законът предвижда и отнемане на 16 контролни точки, обясниха полицаи. Снимките от заснетите нарушения директно отиват в базата данни за административно-наказателна дейност на Пътна полиция.

    Наблюденията на полицаите показват, че в градски условия водачите са по-дисциплинирани. Това се потвърждава и от данните от мобилната камера в патрулния автомобил, която беше заснела доста превишения на скоростта, но предимно с до 20 км/час.

    До 12 август пътните полицаи ще следят не само за скоростните режими, но и за останалите нарушения по Закона за движение по пътищата. Окончателните резултати от стартиралата полицейска операция ще станат ясни другата седмица.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      79 -16
      16:18, 6 авг 2018
      Да се следи и за хулигани с мотори, които си правят гонки по централните булеварди нощно време. На Раковски и Илинден задължително да има патрулки. Оня ден на връщане от Д-град ме задмина изрод на мотор с най малко 220 км/час. Всички уроди на две колелета да бъдат озаптени, да им се конфискуват МПС-тата и да им се вземат книжките !
    • 2
      12
      12368
      57 -1
      17:11, 6 авг 2018
      А Румънските шофьори тях проверяват ли ги? Много са нагли и безотговорно се държат на пътя!
    • 3
      Чу
      Чуждите коли са с имунитет
      35 -2
      17:56, 6 авг 2018
      Да застанат в селата, по пътя за Маказа, където може и човек да бъде убит. Там се прелита със 100 при ограничения най-много 50, но нарушителите са в голямата си част чужденци, както казва коментиращ по-горе.
    • 4
      Ху
      Хулиган
      25 -2
      20:11, 6 авг 2018
      Да нека засичат на пътя за маказа. Редовно пътувам по него и имам впечатления. Най- ненормални са румънците. Пълни идиоти защото знаят, че са ненаказуеми. После са нашите идиоти от фолксваген груп. Най-коректни са турските автомобили - колкото и да ни е мъчно за това!
      • Съ
        Сър Пичук
        18 0
        02:23, 7 авг 2018
        №3 и №4 са прави но не е нужно до се ходи до селата. На мен 3 пъти ми се случва като прекосявам пешеходната пътека на" Раковска" до "Иван Рилски" да минават на червено коли. 2-те чужди с Гръцка и Румънска регистрации и 1 със Софийска. Като единият случай с Румънската кола беше драстичен защото преди нея спряха 3 коли (което е знак за внимание и най- малкото да намали скоростта). Да не забравяме гастарбайтерите които пътуват от Западна Европа до Турция и обратно. Те са отнели доста животи тук но не се наказват.Публична тайна е че е така по устна заповед на ръководството на отговорните органи . Всеки пътувал по пътищата по които те пътуват знае че те се движат на групи и като тръгне да изпреварва първият другите веднага след него без да отчитат факта че обстановката се е променила и за следващите няма да е безопасно. Така ще е докато ни стане като в спомената Турция ако не намериш някоя поща да платиш глобата си не можеш до преминеш границата им. Но първо някой трябва да започне да ги глобява и тогава ще има доста постъпления в бюджета и ако не се краде толкова много и хубави пътища.
    • 5
      Ре
      реалист
      15 -1
      00:52, 7 авг 2018
      Подкрепям изцяло мерките, но конкретно по пътя- двулентов с отлична видимост Хасково-Димитровград ограничение 60 км. е смешка, трябва да е 80 км/ч. по отбивките....
      Инак, в града трябва да са безкомпромисни, обаче не да се крият като мишки по храстите и дуварите...
      В Булгаристна са "тъмна индия" те актове и дори никой не им вярва...
      За сравнение цитирам Цюрих, където бях глобен 40 франка за превишение с 1 км/ч като в акта е уточнено все и даже и и спор не може да има- цитирана точната камера /сертификати/ настроена на толеранс +3 км/ч при разрешено 50 км/ч, демек моята скорост е била 54 км/ч и даже и снимка няма.... Що да има? Там няма корупция, нито наши и ваши, а има закон, който важи от президента до най бедния *******....
      А, защо жертвите от катастрофи у нас, са повече от тези в страни водещи войни и въпреки все мерки не намаляват? За да се отговори на този въпрос, трябва да се върнем към към първите 7 г. на образованието на подрастващите и семейните ценности и още, ама стига толкоз от мен..
      • Ре
        реалист
        10 -1
        01:03, 7 авг 2018
        Извинете, забравих, че в тоя еврогейски хасковски сайд думата ".." - ******осамарянин трябва да се пише РОМ. Той и рома не е за споминане, а за пиене бре...
    • 6
      Pr
      PRAV
      14 -1
      11:26, 7 авг 2018
      Подкрепям мерките но все пак ще упрекна държавата че е създала условия за нарушения-от Хасково до Димитровград ако се спазват стриктно знаците ще стигнете в най-добрия случай за 15минути. Защо на пътните възли движещия се по главен път трябва да се съобразява с включващите се от второстепенния-ами да му мислят те-за 5 пътни възела през 500м трябва пет пъти да намалявам скоростта до 60км/ч и полицията застава точно там. Това е все едно да намериш Клаудия Шифър в леглото си гола и да я подминеш защото спи, ако я докоснеш обаче ще те глобят че си нарушил съня й.....
    • 7
      Ко
      Коко
      12 0
      12:04, 7 авг 2018
      На Раковска защо няма радар....? Защото за един ден всеки ше го знае.По изгодно е радарчето в храстите там са парите....
    • 8
      Ге
      Георги
      9 -1
      14:38, 7 авг 2018
      Обърнете внимание бе ГОСПОДА КОНТРОЛИРАЩИ какво ви пишат Ви пишат колегите шофьори не коментираме тука за да се заяждаме ,вникнете във всеки ред на това което вълнува хората и ако ако не е във вашите правомощия да решите тези проблеми отнесете ги до началниците си за да се решат нещата. Стига сте ни тормозили с епизиодични акции. В коя страна на чужденец , в случая румънци да са НЕНАКАЗУЕМИ. И обърнете внимание вечер след 21 часа по булевардите на града с какви скорости карат 120 км/ч - бази боже !
      И напълно е прав колегата № 6 , пътя е като магистрала а какви са тези драстични ограничения.
    Последни новини