30 °C

Шофьори летят със 160 км/час при ограничение 60, в града са по-дисциплинирани

Акция за превишена скорост стартираха днес от КАТ в Хасково. Специализираната полицейска операция е по линия на европейската пътна мрежа Тиспол. Тя ще продължи до неделя, не само на територията на областта и страната, но и във всички държави-членки на европейския съюз. Целта на полицейската операция е да се намали броят на тежките пътно-транспортни произшествия, за които основна причина е именно превишената скорост, обясни началникът на КАТ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

Засиленият контрол за спазване на допустимата скорост в Хасковско започна от сутринта. Екипи на полицията следят за спазване на ограниченията с наличните мобилни камери в патрулките, както и с подвижната тринога. Днес модерната камера за контрол на скоростта беше разположена край отбивката за завод Язаки. Там ограничението е 60 км/час. Не малко от шофьорите обаче не се съобразяват с това и карат с около 80-90 км/час. Според униформените обаче има и водачи, които все още си позволяват да фучат с около 160 км/час, при което надвишават позволената скорост с около 100 км/час. За това нарушение извън населено място глобата ще бъде около 1100 лева като законът предвижда и отнемане на 16 контролни точки, обясниха полицаи. Снимките от заснетите нарушения директно отиват в базата данни за административно-наказателна дейност на Пътна полиция.

Наблюденията на полицаите показват, че в градски условия водачите са по-дисциплинирани. Това се потвърждава и от данните от мобилната камера в патрулния автомобил, която беше заснела доста превишения на скоростта, но предимно с до 20 км/час.

До 12 август пътните полицаи ще следят не само за скоростните режими, но и за останалите нарушения по Закона за движение по пътищата. Окончателните резултати от стартиралата полицейска операция ще станат ясни другата седмица.

Анета Кутелова


10 Коментара

Хороскоп за 17.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини