От х:

Днес в x:

Грозната цена, която моделите плащат, лъсна в съда

Модели от няколко агенции съдят своите работодатели за зверските изисквания, които са имали към тях, съобщи New York Post.

Момичетата били принуждавани да правят пластични операции за намаляване на бедрата, всяка седмица да минавата на унизителна проверка на теглото и много от тях получавали настоятелна препоръка да се разделят с приятелите си и да започнат да се срещат със знаменитости и професионални спортисти.

В подадения съдебен иск се казва, че работодателите изисквали постоянни отчети за местоханождението на момичетата, дори ако това било посещение в поликлиниката или лична среща.

На някои от моделите агенциите задържали заплатата по няколко месеца или въобще не я плащали. Агенцията Click дължала десетки хиляди долари на модела Мелиса Бейкър за нееднократното използване на нейни снимки в рекламна кампания на L’Oreal.

Сред обвинените има световно известни агенции за модели, като Wilhemina, Next, Elite и Click.

През март в Instagram се появи черен списък на хора в модната индустрия – фотографи, агенти и стилисти, за които има подозрения за сексуални посегателства към модели. Администраторът на анонимния аккаунт @ShitModelMgmt е бивш модел. Нейният списък съдържаше над 290 души, за които тя препоръчва да се избягва да се работи с тях. Тя също така кани последователите си да споделят истории за посегателства, като обещава да публикува имената на насилниците. Но впоследствие списъкът изчезва заради многобройни заплахи към нея и близките ѝ.

Модната индустрия никога не е претърпявала загуби на каквото и да е  – нито пари, нито слава и успех, заради секс скандал.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини