От х:

Днес в x:

Ромите-биячи от мелето в Република на свобода, жалват се от насилие

Петимата роми, които бяха арестувани при екшъна край хасковския квартал Република, при който пострада полицай, са освободени. Те са пуснати след изтичане на 24-часовата полицейска мярка за задържане, съобщиха от областната дирекция на МВР.

От Районна прокуратура в Хасково не е направено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, заяви говорителят на държавното обвинение Христина Жисова, която е и наблюдаващ прокурор. Тя допълни, че разследването по случая продължава и предстои да се изясни какви обвинения ще бъдат повдигнати.

Петимата роми бяха задържани миналата вечер, когато 20-годишна жена подала сигнал в полицията, че мъжът й и баща му я изгонили от катуна в покрайнините на Република и отнели 2-годишното й дете. Принуждавали я да проституира. Първоначално на място е изпратен патрул от двама полицаи. Униформените предупредили ромите да прекратят спора и ги привикали в Районното за изясняване на случая. Вместо това отказали да се подчинят и налетели на полицаите като от гората изскочили още група роми, както и четирима с лек автомобил Опел Вектра. В опит да потушат скандала пострадал единият от униформените, който е с лека телесна повреда. Към мястото на екшъна са били изпратени още полицаи, при което петимата мъже са оковани с белезници. Единият от агресорите – 25-годишен мъж от димитровградското село Злато поле успял да избяга. За издирването му беше предприета полицейска акция, която продължава и днес. Квартал Република е обсаден от служители на реда, а проверки се извършват в Димитровград и Симеоновград, където са адресните регистрации на някои от ромите.

Междувременно обаче стана ясно, че задържаните продължават с арогантното си поведение. Според запознати още в нощта на екшъна някои от тях подали сигнал на спешния телефон 112, че срещу тях се стреля и се използва физическа сила. Твърди се, че вчера е подадена такава жалба и в прокуратурата. От държавното обвинение обаче отрекоха да има такъв сигнал до днес сутринта.

По наша информация арестуваните вече са ангажирали адвокати, като някои от тях дори и по двама.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

  • 1
    .9
    .9мм
    114 -4
    11:38, 3 авг 2018
    Такива адвокати ще им ангажирам на тия мангусти. Време е да се започне да се ловува за спорта. Да си ги отстрелват, като яребици за кеф.
  • 2
    Ми
    Милко
    106 -4
    11:40, 3 авг 2018
    Всичко се решава със сапун. (Редакторите не съм написал нищо расистко, моля да не търкате коментара) имам впредвид да се изкъпят ромите. А нека всеки сам си тълкува коментара ми.
    • Бя
      Бяло
      72 -1
      11:57, 3 авг 2018
      Едно циганче се боядисало бяло. Върнало се в къщи. Като го видяла майка му, веднага скочила:
      - Ти на бял ли ще ми се правиш? - дръпнала му един здрав пердах.
      След малко баща му:
      - Ти на бял ли ми се правиш? - спукал го от бой.
      Излезнало на улицата, там неговата банда, без да го пита и тя го спукала от бой.
      Седнало циганчето на една пейка и си казало:
      - Ей, от 15 мин. съм бял и вече мразя циганите!
    • По
      Порчо
      48 -6
      12:39, 3 авг 2018
      Моето тълкование е следното:
      Искаш да ги пращаме на баня, както на времето са пращали евреите "на баня". След която те са излизали много чисти и най-вече през комина. И всичко това с едни малки зрънца Циклон.
    • Ма
      мастикаджия
      14 -8
      13:47, 3 авг 2018
      Милко бе,не се пише "Впредвид",а "предвид".И кажи на Порчо ,че не си пише "тълкОвание",а "тълкУвание".Не пишете като журналист от Х-нет.
  • 3
    Ку
    кум лисан
    67 0
    12:34, 3 авг 2018
    На докторите дето са им извадили документи трябва да им се дръпне един здрав пердах. Продажници мръсни! За левчето са готови да продадат и майка си, гадовете! Такива сме българите - просяци, лентяи и продажници! Никой не ни е виновен!
    • Ja
      Jack Bauer
      66 -4
      12:40, 3 авг 2018
      Чистката първо трябва да почне от докторчетата, адвокатчетата и организацийките, които прислужват на тая кафява сган.
  • 4
    Мо
    Мотко
    29 -3
    13:20, 3 авг 2018
    Адвоката Зарчев ще ги обслужи тия дето са за къпане .
  • 5
    ..
    ..._1533292349
    36 -3
    13:32, 3 авг 2018
    Докторите които им вадят документите сте СРАМ за нацията ни.Нека да ви бият циганите това заслужавате.А питам аз кога в наща лайняна държава ще започнат да дават по 2000лв заплата на полицаите и пълно правомощие да те нашари една хубавата като си заслужаваш.И естествено при корупция от тяхна страна да ги опандизват.Хубава заплата и правомощия и няма да имат оправдания да крадът бензин да ходят по свирката на ромите а да се издъни някой във Панделата и ще тръгнем леко по-леко нагоре
  • 6
    Бъ
    Българче
    40 -2
    13:54, 3 авг 2018
    Еее това ако бяха турчета или бъшгарчета по бързата процедура в пандела много ва е страх от циганята
  • 7
    Iv
    ivan
    39 -2
    14:53, 3 авг 2018
    всички "смели" които оплювахте полицаите, че не са ги застреляли, сега се замислете къде щяха да са полицаите ... в ареста, години наред по съдилища, със съсипани животи и потънали в заеми да си плащат адвокатите. Вижте ромите .. по двама адвокати и още днес са на свобода и се жалват от насилие и дела ще заведат и ще ги и спечелят ... а това са неграмотни хора живеещи в колиби, зад тях веднага застават 1000 организации да ги защитят, а зад полицаите дали тези които ги оплюват биха отишли на протест в тяхна защита или да съберат пари за адвокати ако бяха застреляли някой от ромите. Очаквам да видя довечера по новините стресирани ромки с по 10 чавета да реват и обясняват как кротко са си стояли и изведнъж 2-ма полицаи са набили 20 невинните и трудолюбиви (те за това са носили брадви) мъже и те от страх са побегнали с колата и без да искат щели да смачкат единият полицай а другия си внушава, че са го ударили по главата , а само са искали да го потупат по рамото ....
  • 8
    Бе
    без думи
    21 -1
    15:45, 3 авг 2018
    Аз не мога да разбера за какво се хаби толкова финансов ресурс относно повиквания от такива цигануши?! Сбили се, разправяли се и накрая като за благодарност се съюзяват накуп и атакуват общо..И винаги виновна излиза отсрещната страна.
  • 9
    Ск
    СкрррПа
    13 -7
    15:47, 3 авг 2018
    @ivan, като спрат да пазят хрантутниците в парламента и спрат да бият протестиращите, тогава може би биха получили подкрепа при протест полицаите. Каквото са си надробили, това ще си сърбат. Не може хем да си като фурнаджийска лопата, хем да очакваш подкрепа от народа, който до вчера налагаше с палка на някой площад/улица.
    Цигaнска държава - закривай!
    • Ив
      Иван
      3 0
      21:17, 3 авг 2018
      Замислял ли се защо войници, полицаи и пожарникари са под пагон ...
    • Ск
      СкрррПа
      1 0
      01:14, 4 авг 2018
      "...Да опазвам живота, здравето и законните интереси на гражданите."
      "...Да служа и помагам на хората."
      Част от нещата, в които са се клели.

      Та защо са под пагон, според вас?
  • 10
    Pp
    ppp
    8 -3
    17:33, 3 авг 2018
    Те са за трепане, а се оплакват, че ги бият.
  • 11
    Di
    Dimmu
    10 -1
    20:03, 3 авг 2018
    Циг@нина само от бой разбира. Доказано е.
  • 12
    Ма
    Майрановски
    3 0
    20:08, 3 авг 2018
    А Динков и Калин Ников участвувале са в операцията
  • 13
    Me
    ME
    2 0
    21:45, 3 авг 2018
    Доколкото знам, колите на КАТ имат камери. Със сигурност и патрулките имат камери, дано да е така, защото ако нямат, виждате виждате какво се получава. Та и патрулките да нямат камери, знае се какво е положението в кв. Република и питам аз а отговора го знам:
    защо се изпраща само една патрулка а не поне 2-3. Няма ли някой свестен началник или поне дежурния офицер да прецени, че там винаги има проблеми. Или чакате да стане белята и след дъжд качулка да блокирате квартала с полиция и жандармерия. Бил ли е уведомен веднага старши комисар Ангел Цанков и ако не е да се потърси отговорност на този поел отговорността за това. Лошото е, че това не е първия случай. Няма да е и последния случай ако не се вземат адекватни мерки.
    А иначе знаете лафа: родната полиция пази избирателите си.....
Последни новини