От х:

Днес в x:

Раненият полицай: Роми с Опел тръгнаха да ни газят при снощното меле

    Изключително арогантно и безпардонно поведение демонстрираха ромите-катунари снощи, когато при опит за потушаване на битов скандал бе ранен хасковски полицай - младши инспектор Димитър Кючуков. Той има 15 години стаж в системата на МВР, женен е, има две деца.

    Около 21:30 часа снощи униформените получили сигнал от оперативната дежурна част на Районно управление в Хасково, подаден на спешния телефон 112 от жена, която заявила, че мъжът, с което живее на съпружески начала, е взел детето й и не й го дава. Той я принуждавал и да проституира. Полицаите отишли на място, в местността Ерозия над квартал Република, където били разпънати палатките на цигански катун. 20-годишната подателка на сигнала ги посрещнала и ги завела до лагера, където имало 5-6 души. От близката борова гора обаче внезапно изскочили още около десетина души с брадви и сапове в ръце.

    „Появи се бащата с детето, който категорично отказа да предаде детето на майката, въпреки полицейското разпореждане“, разказа пред Haskovo.net пострадалият полицай Димитър Кючуков. „Държеше се арогантно и агресивно, без да сме го предизвикали по никакъв начин. Разпоредихме му да се успокои, да спре да отправя заплахи към майката. Заплаши, че ще се лее и кръв, но детето няма да даде“, разказа Кючуков.

    След малко, в разгара на разправията, пристигнал и лек автомобил Опел Вектра, от който слезли още четирима души от ромски произход. Тръгнали към полицаите, като двама от тях изкарали дървени сапове и брадви. „Усетихме, че има заплаха за здравето и живота, както за нас, така и за жената и детето й, затова бяхме принудени да използваме оръжие след предупреждение. Произведохме два изстрела във въздуха, успяхме да респектираме присъстващите“, обясни Кючуков.

    Първоначално двама от ромите са били задържани, а последствие при пристигане на още полицаи, е арестуван още един. Ромите с Вектрата тръгнали, като при потеглянето дори направили опит да прегазят полицаите. Третият патрул ги последвал, двама са установени и задържани. Така с белезници се оказали общо петима роми. Един от колата обаче успял да избяга и се издирва. Това е 25-годишен ром от димитровградското село Злато поле.

    „Хората от бивака не са местни, те са калайджии от Симеоновград, Димитровградско, Радиево, Меричлери“, заявиха униформените. Наскоро се заселили край микроязовира в покрайнините на квартал Република. За издирването на укриващия се катунар днес полицаи, жандармери и колегите им от Общинска полиция завардиха ромската махала от всички краища и проверяваха преминаващите пешеходци и автомобили.

    По време на свадата 2-годишното дете първоначално било в баща си, който впоследствие го предал на своя баща. Той пък доброволно го върнал на майката и детето вече е на безопасно място, увериха от полицията. При потушаването на скандала обаче един от ромите удари с юмрук Димитър Кючуков в главата. След преглед в болницата е установено, че му е нанесена лека телесна повреда.

    „Изключително арогантно поведение, без грам уважение към органите на МВР“, описа младши инспектор Кючуков поведението на ромите.

    Това не е единственият случай, в който роми нападат служители на МВР. Миналата година агресивни роми от хасковското село Криво поле бяха влезли в Районното управление и удариха жандармерист.

    На въпрос дали се страхува да ходи на проверки в ромската махала, Кючуков е категоричен, че не се бои. „Аз, ако се страхувам, няма да съм полицай“, заяви той и допълни, че ще продължи да работи в МВР, защото си харесва професията. Той, както и негови колеги смятат, че правата на униформените са доста ограничени. А това насърчава агресията и арогантността на много роми, които се чувстват недосегаеми.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (28)

    • 1
      Са
      само така
      69 -1
      18:21, 2 авг 2018
      няма държава много малко останахме тука не за да не мачкат някви мънгали време е да ги тъпче и то яко крайно време е,за тва я няма държавата колкото и да иска да ни унищожи още има българи,умни честни и много диви като те вадят улуци брадви ит.н. нека
      пуснете народа срещу тях който накажа мънгал без последствия:)
    • 2
      По
      Полицай ветеран
      84 -10
      18:31, 2 авг 2018
      Браво колега! Вдъхнахте ми вяра в днешната Полиция! Дано да има още такива като Вас! Възхищавам се на търпението Ви! Добре сте постъпили, че не сте убили някой мангуст, че щеше да стане голяма патаклама и сигурно Хелингският комитет щеше да Ви изкара врагове на нацията!
      • Ja
        Jack Bauer
        33 -13
        20:25, 2 авг 2018
        Браво?!? Ходи тебе да те бият тогава. От боклуците от хелзинският комитет ли ще се плашиш? Тогава ще ви бият тъмнозелените, за съжаление...
      • Им
        Има закони
        16 -3
        00:23, 3 авг 2018
        Човекът е бивш полицай, а не форумен герой, Джак н'ам кой си!
      • Ja
        Jack Bauer
        20 -5
        05:29, 3 авг 2018
        Има закони - бивш, настоящ все тая. С това мислене се вижда до къде я докарахме. През ден има бити полицаи. Ако ти и бившия го приемате за нормално, за мене не е... Ама явно важното е да не разсърдим тъмнозелените и хелзингския комитет...
    • 3
      Ге
      Георги
      79 -3
      20:01, 2 авг 2018
      Ама като вие не ги биете те ще ви бият. Трябва да ги смачкате от бой. Ако беше българин щяхте да го пребиете, но като е ци......нин не го закачате. Те са защитен и превилегирован вид. Неправителствените организации ги пазят, американското посолство ги пази, държавата ги пази..... еми те се чувстват безнаказани! Затова ще ви бият.
    • 4
      Гр
      гражданин
      30 -15
      20:16, 2 авг 2018
      на месо трябваше да стреля , страхливеца. те още малко и да го '''любят'' той им се молил.
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      40 -7
      20:44, 2 авг 2018
      Оплачи се на Цветанов ,ченге.Не на нас.На твоя *** има патлак ,не на моя.Оставихте ги да се разпашат,а сега пищите.
    • 6
      Ма
      мастикаджия
      20 -1
      20:47, 2 авг 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ма
        мастикаджия
        1 0
        09:45, 4 авг 2018
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 7
      Ма
      Малкия
      28 -19
      20:55, 2 авг 2018
      Вие като сте толкова смели,защо не ги биете а като видите ******* бягате и викате полицията и после някой от полицаите като тръгне да се защитава веднага започвате да казвате че си превишава правомощията. Тези ц***** да бъдат възпитани и научени на уважение и страх не е работа само на полицията, така е и на останалите граждани.
      • Пр
        Прост кенанец
        0 -6
        10:39, 3 авг 2018
        Малък си още, не ти са ясни някои работи. Ама аз... Виж коментара
    • 8
      Аз
      АЗ
      49 -1
      21:35, 2 авг 2018
      През 1978г. ген. Чочоолу с два батальона танкове и бронетранспортьори навлизат в "Столипиново". Макар в онези години никога да не е излизала официална информация, слухът за случая светкавично обикаля България. Затова историческият погром над ромската общност в прословутия пловдивски квартал се носи от уста на уста по времето на социализма,но това вече е минало и са го позабравили нещо....?
    • 9
      То
      Тодор Живков
      33 -10
      23:21, 2 авг 2018
      Трябва да се срамувате да се наречете български полицаи,ако изобщо сте българи де то тая полиция стана ...................не е за разправяне.Анимационни герои.
    • 10
      Ма
      МАНГУСТИ
      33 -2
      23:34, 2 авг 2018
      Защо шефовете не защитават своите подчинени,накрая няма да останат полицаи заради ръководството,я вкарайте малко респект у крими манго контингента,излагате се и излагате здравето на верните ви хора
    • 11
      Бъ
      Българин
      46 -16
      00:21, 3 авг 2018
      Г-н полицай, вие не сте полицаи, а просто смешници в униформа.
      Вашата сила е да преследвате средностатистическия българин, да се държите строго и да му доказвате колко е грешен че се е родил, като му измисляте всевъзможни глобички.... А, особено сте силни да демонстрирате властта си към нежния пол. За колегите ви от КАТ, дори не искам да коментирам, защото да превърнеш КАТ в НАП по събираемост на глоби и актове и криенето по храстите, са абсурдни действия, породени от слабоумието и идиотията на министъра ви, Радев ли се казваше тъпака....
      Мл. инсп. Кючюков, вие се жалвате на нас народът, а ние на кой да се жалваме? Защо вие, редовите полицаи не се борите срещу абсурда завладял държавата, а стачкувате само за увеличение на заплатите си???
      И, сЯ кВо праим в абсурдистана-Булгаристан? Нас ни бият и крадат, вас полицията също ви бият, армия нямаме... Май стигаме до гражданска война и революция???
      Дали е време за г
    • 12
      Ка
      Катунчо
      41 0
      01:37, 3 авг 2018
      Какви лагери, какви 5 лв, да няма къмпинг там??? Я ги пратете на почивка на "топло"! Вие скоро минали ли сте през центъра, покрай читалището? Завардено е от цял катун-там пият, спят, лежат, бият се, примати! На какво ще заприлича тоя град? На ци гански катун! И стига с тия роми и с тая толерастия! Ци ганинът си е ци ганин!
    • 13
      Ку
      КуКлукс.....
      29 -1
      08:30, 3 авг 2018
      Управата на града копае дъното,но от това по долу накъде.А циганите катунари са навсякъде,цял ден лежат в градинката пред бизнесцентъра.Дръгливи кучета и подобни роми /ц*****/са лицето на града.Да не говорим за контингента пред УМ"Ташкент",далавераджии,ченчаджии и вс.ост.св.А ръководството на полицията е живо за оплакване,начело с министъра им.Жалка картинка.
    • 14
      Ха
      Хасковлия
      42 0
      08:38, 3 авг 2018
      Трети ден коментари,и всичко си е точно така.ц***** ц***** и пак ц***** прииждат и заливат града.Нямат грам възпитание и култура.Търтеите на държавата.Вземете мерки господа управници.Защо не чувате и виждате състоянието в циганска България?Защо допуснахте неграмотните и прости ц***** да се вземат толкова на сериозно.Защо им вменихте самочувствие на недосегаеми дебили? При тях има от всичко незаконно-дрога,проституция,цигари без бандероли, фалшив алкохол.Нерегистрирани магазини неплащащи данъци и много други нарушения.Защо не се намесват институциите?Защо сте ги оставили да точат от детски надбавки и ТЕЛК тешения?Всичко това се знае и нищо не правите за да сложите нещата в ред? Защо ???
    • 15
      Vi
      virus
      26 -1
      08:49, 3 авг 2018
      Мамицата им ******ска гнусна да е .. а , трепане само на циганите,не стига че ги храним от нашите данаци,искам закон който позволява масово унижтожаване на циганите
    • 16
      Jo
      John
      19 0
      10:41, 3 авг 2018
      И какво сега? Калайджиите ще осъдят полицая за преживения стрес и стрелбата в мешерето за 100 000 лв. Хелзинския комитет ще осъди България в Страсбург за 1 000 000, а хасковския съд ще оправдае циганите и с това случая ще приключи.
    • 17
      Ма
      МАЙОРА
      14 -1
      11:56, 3 авг 2018
      Дъра бъра...трябваше накрая да завърши с десет убити маймуни,а останалите с опасност за живота...
    • 18
      Ai
      Ainz zwai
      5 -13
      12:03, 3 авг 2018
      Полицаи-това са най-умрелите кучета Виж коментара
    • 19
      Ba
      batman
      10 -1
      14:10, 3 авг 2018
      Аз викам да се саберем и да ходим да спукаме малко черни-кратуни. На кой му се ходи,да се саберем и да се види че,все още българинът е жив.
    • 20
      Ba
      batman
      9 -1
      14:13, 3 авг 2018
      Аз викам да ходим да спукаме малко черни-кратуни. На кой му се ходи,да се съберем и да се види че,все още българинът е жив.
    • 21
      To
      Tonich
      4 0
      09:19, 4 авг 2018
      Що преди десети ******ите не налитаха на милиционерите, защото имаше ред, биеха ги подред.... А сега демокрация, слободия......
    • 22
      Пъ
      пързулко
      3 0
      18:46, 4 авг 2018
      Ся ко ша стани.******ите ша подадат оплакване,че са ги чукали.Образува са проверка и милиционерите ша ги изплющят с "награди",защо аджеба са превишили правата си,ам не са изчакали да дойди подкрепление,понеже случая не е бил толкоз спешен и не налагало да ги бъхтат.И ко стаа сетне съдят милиционерите,съдят и ******ите.На милиционера му удържат от заплатата ,а на ******а дреме му на шнорхела .Айди със здраве.
    • 23
      S ченге
      4 0
      13:59, 5 авг 2018
      Цанков,помниш ли АРЛИН АНТОНОВ още е жив,потърси го вземе съвет ако искаш хората да те уважават...
    Последни новини