От х:

Днес в x:

Рибари окупираха Сивата вода, шараните отново ничии

Изображение 1 от 6

    Десетки рибари са се настанили по брега на язовир Сивата вода в Кенана и замятат въдици с надежда за добра слука. Живарниците на повечето обаче се оказаха празни.

    “Не кълве. Не знам от жегата ли е или пък просто няма вече риба. Отвреме навреме по някоя дребна каракуда и това е”, разказаха младоци, метнали на плувка. Те припомниха как преди две години заради спор между стар и нов наемател Сивата вода се оказа рай за рибарите и оттам се измъкнаха стотици килограми риба. Тогава шараните се оказаха ничии, защото новият наемател нямаше регистрация за рибовъдно стопанство, а договорът на стария бе прекратен.

    От другата страна на язовира, откъм града, риболовците се оказаха с по-голям късмет. Те измъкнаха два толстолоба по 4-5 кила. Късметът им обаче проработи и в друга посока – внезапно зад гърба им се появиха инспектори от агенцията по рибарство и аквакултури, които тръгнаха да проверяват наред. Късметлиите обаче се оказаха с редовни билети. Изгърмя само момче на петнайсетина години без риболовен билет, което след проверката тръгна унило към града.

    От агенцията по рибарство съобщиха за Haskovo.net, че язовирът е свободен от началото на годината, защото и новият наемател на водоема се е отказал. Така шараните отново се оказаха ничии. Проблемът е, че вече ги няма.

    Тодор Кръшков


     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Mi
      Miro
      33 -1
      14:35, 2 авг 2018
      Проблема е че не само събраха всичката риба ами и осраха всичко.
      Гладни хора.
    • 2
      2
      2
      27 -3
      16:06, 2 авг 2018
      Нищо не заслужаваме даже и каракуда не заслужаваме да има!!!
    • 3
      Защо търсите там риба бе Рибата е в общината и в клуба на Герб
    • 4
      W1
      W 124
      11 -1
      21:05, 2 авг 2018
      Защо тогава, като си вадих тази година билета след забраната в ИАРА - Хасково и питах за този язовир свободен ли е ми казаха не, значи са ме излъгали. Работата не е добре.
    Последни новини