От х:

Днес в x:

Huawei измести Apple от второто място на пазара на смартфони

Китайската компания Huawei Technologies прескочи Apple и стана вторият по големина продавач на смартфони в света през последното тримесечие, показват данните на фирмите за проучвания на пазара. Компанията има все по-добри позиции и е водеща в родната си страна.

Huawei успява да изпревари конкурентите си, като продава телефони с повече функции, твърдят анализаторите. „Huawei се пренасочва към модели с по-висока добавена стойност, като предлага нови водещи смартфони с най-желаните функции. P20 Pro е първият флагман, който ще бъде оборудван с тройна камера, надминавайки конкурентите на пазара”, казва анализаторът на IHS Markit Герит Шнийман в коментар пред Ройтерс.

Huawei заяви от своя страна, че като цяло е постигнала с 15% по-високи приходи през първите шест месеца на 2018 г. Според IHS и Strategy Analytics, Huawei държи повече от 15% от световния пазар на смартфони през периода април-юни 2018. С това тя изпреварва Apple, която има дял от почти 12%, и остава зад 20-те процента на Samsung.

По данни на Canalys пък, която оценява продажбите на смартфони в цял свят, Huawei е увеличила своя дял на родния си пазар с 6 процентни пункта до рекордните 27 процента. Подобно постижение е съществено на фона на търговските войни между САЩ, Европа и Китай, изразяващи се в налагането на мита за различни стоки, и скандалите за подслушване.

Нарастващата разпознаваемост на марката Huawei вече е предизвикателство за Samsung в много ценови сегменти, казват още анализаторите. По-рано компанията обяви целите си – да изпревари Apple, впоследствие – и Samsung.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини