От х:

Днес в x:

Децата от лятната занималня по пътя на новините в Haskovo.net и еTV

    Новинарите от Haskovo.net и eTV изпратиха последния ден на юли в приятна компания. На гости на екипите от двете медии бяха по обяд децата от лятната занималня „Слънчогледи“.

    Как се планира работата още от сутринта в новинарския офис на телевизията им показаха шефът на екипа Мария Ламбова и спортния репортер Младен Желязков.

    В зоната на техническия екип, където се сглобяват новините и предаванията, децата останаха много впечатлени от огромния брой монитори и копчета. А шефът на техническия екип инж.Мартин Милчев получи от малките комплимент  за възрастта си, защото те потърсиха доказателства, че е  инженер, понеже им се струвал твърде млад за такава отговорна работа.

    Водещата на новините Таня Иванова демонстрира в студиото как работи аутокюто. Слънчогледите получиха възможността и сами да четата новини пред камера. Някои от децата, като 7-годишният Борко, показаха определено предпочитание да са зад камерата, отколкото пред нея.

    Сред забавните моменти в студиото се случи размяната на ролите на водещата Христина Котларска с две от децата, които седнаха в нейния стол на предаването „Пъзел“, а тя и останалите от група “Слънчогледи“ бяха гости в студиото. 8-годишната Ния разкри артистичния си талант и показа, че спокойно може да се насочи към изяви в телевизията в бъдеще. Като истинска тв звезда, тя галантно отвърна на Христина Котларска за отстъпеното място на водеща, като каза, че харесва прическата й и дори полюбопитства къде си я прави.

    В импровизираното предаване, в което водещите задаваха въпроси на гостите си, стана ясно например, че има „добри лоши и средни новини“. На темата какво е да си кавалер, децата разсъждаваха, че това е предимно мъж, които върви след дамата и внимава тя да не падне, ако пък това се случи, то трябва да й подаде ръка и да я вдигне. А на въпроса: „Как изглежда една дама?“, се получиха сладурските отговори от момиченцата: Дамата не си вдига блузата, тя трябва да не мляска, когато се храни...а едно от момченцата добави: Дамата трябва и да е малко кифла!“Кифлата е за ядене, не е дама!“, контрираха го бързо момичетата.

    Приятната среща и за малки, и за големи завърши с поздрав към екипа на телевизията. Като благодарност за гостоприемството децата изпяха песен за приятелството.

    А разбрали на изпроводяк, че екипът излиза в лятна ваканция за месец, новите им малки приятели поканиха телевизионерите, ако скучаят през лятото, да заповядат в тяхната лятна занималня.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини