От х:

Днес в x:

Навици за красота, за които трябва да внимаваме

Eжедневните ритуали за красота също трябва да отговарят на някои здравословни изисквания. Колкото и все по-натурални продукти да използваме, важно е да следим за срока им на годност. Но има още:

1. Промяна в ежедневната грижа за косата
Миете я ежедневно? Грешка е. Прекъсването на този навик има безброй предимства. Ще спестим много време, което може да оползотворим в оформянето ѝ. Освен това, по този начин ще изразходваме по-бавно продуктите и ще спестим пари. Това обаче не е най-важното. Всекидневното миене на косата носи обратен на желания ефект – уврежда я повече, като дехидратира косъма и скалпа. А това води до по-бързото ѝ омазняване, заради честото третиране с шампоани и балсами. Всъщност, оформянето на косата, когато не е измита скоро е много по-лесно. Затова, ако се притесняваме, че изглежда леко мазна, можем да я сплетем на плитка или да направим небрежен кок. Леко мазната коса е доста по-управляема, от увредената. Измиването ѝ със сода за хляб и ябълков оцет помага при този проблем.

2. Избягване на спането с грим
Трябва да се замислим какво причиняваме на кожата си по този начин? Всичкият грим, мръсотия и мазнина запушват порите ѝ и спомагат за образуването на пъпки и комедони. Освен това, по този начин не ѝ позволяваме да „диша“. Ако пропуснем да изчистим грима си преди лягане, защото сме умерени например, може и да ни спести време, но в дългосрочен план, ще увеличим грижите за лицето си.

3. Внимателното следене на срока на годност на продуктите
Повечето разкрасителни продукти имат доста ограничен срок на годност, който трябва да спазваме, особено когато става въпрос за гримовете. Всички средства за красота трябва да се използват най-много 12 месеца, след отваряне на опаковката.

4. По-честата смяна на самобръсначката
Колкото по-рядко сменяме самобръсначката си, толкова повече бактерии, мъртви клетки и мръсотия се натрупват по нея. А това води до по-голям риск от инфекции, особено ако имаме ранички на участъка, който искаме да третираме. Много важно е след всяка употреба на самобръсначката тя да се почиства и измива добре.

5. Почистване на четките за грим
Те също трябва да се почистват регулярно, защото честото им използване води до натрупване на остатъци от грим и мъртви клетки по повърхността. А това спомага за образуването на бактерии, причиняващи проблемна кожа.


 

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини