От х:

Днес в x:

Собственикът на „Царските конюшни“: Опожарената сграда не е моя

Във връзка с пожар на територията на обект, станал известен като „Царските конюшни“, бихме искали да заявим, че опожарената сграда не е собственост на „Евротрансбилд” ЕООД, а е друга сграда в същото каре. Това съобщи в писмо до медиите Янко Иванов.

Янко Иванов, бивш управител на КТБ, купи през 2016 г. голяма част от терена под „Царските конюшни”. Сделката, започната няколко правителства по-рано, беше подписана от тогавашния областен управител Веселин Пенев, който сега е обвиняем заради нея.

„Целият обект, познат в публичното пространство като „Царските конюшни”, е съвкупност от над 20 отделни сгради на различни собственици – държавни и частни. Евротрансбилд ЕООД, управлявано от Янко Иванов, е собственик на терена и съсобственик заедно с Националната художествена академия на една от всичките сгради, която не е засегната от пожара през изминалата нощ. Сградата, на която Евротрансбилд е съсобственик се намира на административен адрес бул „Васил Левски“ 108, а засегната от пожара сграда се намира на ъгъла между ул „Врабча“ и ул. „Панайот Волов“, съобщи Иванов.

Той определи като „спекулации” твърденията, че опожаряването на сградата отваря врати към застрояване на терена.  

„Като съсобственик на имот върху терена сме силно притеснени от събитието и вярваме, че компетентните органи ще установят причините за възникналия пожар. На разположение сме на разследващите органи при нужда от съдействие и допълнителни разяснения”, пише в заключение Янко Иванов.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини