От х:

Днес в x:

Историята под лупа по Discovery през август

Историята под лупа
От четвъртък, 23 август, в 21:00 ч.
Как са били построени най-емблематичните исторически сгради от античния и средновековния свят? С помощта на зашеметяваща компютърна анимация, документалната поредица разкрива как са конструирани невероятните структури. Подробности от последните археологически разследвания и технологии за рентгеново и въздушно лазерно сканиране помагат на поредицата да ни въведе в митовете и мистериите на античните цивилизации и емблематичните сгради, които са създали. Поредицата разказва тайните на древните и модерни чудеса - от могъщия римски Трир в Германия до статуите на Великденския остров, а изследователите работят едновременно за опазването и разгадаването на историческите паметници.

Да продадеш колата си
От сряда, 22 август, в 21:00 ч.
Опитният търговец на автомобили Майк Брюър и талантливият механик Ант Анстед предприемат колосална мисия на колела: да открият и възстановят емблематични коли с цел да ги продадат на печалба в автомагазина им в Лос Анджелис. В поредицата на Майк се пада трудната задача да открие превозните средства с потенциал и след това да ги предаде в ръцете на Ант. Механикът прави чудеса - от боядисване със спрей за метал до смяна на скоростни кутии, за да върне изгубения блясък на колите. Двамата атакуват пазара за европейски спортни коли с Опел GT 1900 от 1969 г. с множество проблеми, сред които скорошна щета на корпуса и повредени спирачки. После се отправят към пазара за емблематични американски джипове с Джип Гранд Вагонер от 1988 г. с огромен потенциал за печалба, но и с всички недостатъци на изоставено превозно средство. Но какъвто и да е автомобилът, момчетата са готови за предизвикателството в опит да направят сериозни пари!


Последна стража
От вторник, 21 август, в 21:00 ч.
Най-добрите приятели Клинт и Тод искат да реализират страстта си към създаването на екстремни машини, при това не къде да е, а в Аляска. Работейки в отдалечения си пост "CT Mad Modz", те искат да запазят традицията на живота извън електрическата мрежа и да помогнат на всички, които живеят в самия край на пустошта. Използвайки само малкото достъпни материали, за да направят каквото и да е - от домашни куршуми до капани и примки, те създават всичко от нулата, като търгуват и обменят инструменти и уреди, необходими за оцеляване в пустошта. Използвайки стар влекач от военен самолет, двамата построяват чудовищен камион, способен да тегли на практика всичко през суровия терен. От убежища за оцеляване до чудовищни камиони, ще оцелеят ли творенията им в жестокия климат на Аляска?

Голи и уплашени ХL
От понеделник, 27 август, в 22:00 ч.
В едно от най-трудните групови изпитания по оцеляване на планетата 13 ветерани се отправят към неистовата жега по африканското крайбрежие на река Га-Селати с надеждата да издържат 40 дни и 40 нощи. В район, опустошен от жестоката суша, състезателите се сблъскват с гладни хищници, преследват ги лъвове и хиени и ги дебнат агресивни крокодили. Състезателите са разпръснати из саваната в четири групи по трима и трябва да се справят с околната среда, а някои от тях - и с най-големите си страхове. Те трябва да решат дали да се обединят или да се разделят на още по-малки групи, за да оцелеят. Всеки от тях има различни умения, но дали това ще ги раздели, или събере? За да успеят, трябва да се справят със суровите природни условия, да разширят границите на човешката издръжливост и да си помогнат да оцелеят в едно от най-усамотените места на Земята.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини