От х:

Днес в x:

Крясъци и сблъсък между Касабов и Сидеров. Марешки: "Чух, че бият Волен и идвам да го защитя"

Напрежението между коалиционните партньори в "Обединените патриоти" (ОП) продължава да расте. Стигна се до викове между депутатите и дори до сблъсък.

До това се стигна минути преди насрочения за днес коалиционен съвет между премиера, формациите от ОП и ГЕРБ. Срещата трябва да се проведе в Министерския съвет.

Днес депутатите от "малката коалиция" дори си крещяха в стаята на парламентарната група. Според партийната телевизия на Атака зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов дори е ударил Волен Сидеров. По информация на OFFNews Касабов е хванал за ръката и бутнал грубо лидера на Атака, но не го е удрял.

Секунди след започването на спора в стаята, който беше на толкова висок тон, че се чуваше в кулоарите на парламента, екип на телевизия "Алфа" влезе в стаята, в която се намираха Волен Сидеров и Валентин Касабов. По информация на OFFNews Касабов е крещял по адрес на колегите си от Атака "лобисти". 

Малко след това зам.-председателят на НФСБ излезе от стаята, а след него крещеше репортерка на партийната телевизия на Атака. "Кажете защо ударихте господин Сидеров. Имаме кадри", викаше тя в кулоарите на Народното събрание. Малко по-късно самият Волен излезе от стаята на ОП и обяви пред журналистите, че Касабов го е "бутнал". "Бутна ме, да. Дойде да ме бутне", каза лидерът на Атака. На въпрос каква е била причината за сблъсъка, Сидеров отговори: "Защото е изнервен, защото според мен се държи неадекватно. Той вчера е говорил, че аз не съм председател на групата, но аз съм. И то избран от цялата група, избран от всички, дори от него. Ако той не ме смята за такъв - да отиде някъде другаде  да си намери друг председател".

"Аз го приемам като рупор на Валери Симеонов, а не като самостоятелно лице. Той няма капацитет да е самостоятелно лице. През него говори Симеонов и когато Касабов излезе тук и обвини премиера в лобизъм, нямаше извинение", каза още Сидеров по адрес на Касабов. Той обяви, че очаква извинение не само към Атака, но и към ГЕРБ.

Касабов, който беше извикал журналистите пред стаята на "Обединените патриоти", за да даде изявление по неуточнена тема, реши, че не желае да говори и влезе в пленарната зала, гонен от екипа на "Алфа". След това от партийната телевизия на Атака отказаха да покажат пред събралите се журналисти кадрите, които твърдят, че са заснели.

В крайна сметка и той коментира лаконично станалото в стаята. На въпрос дали е бил Сидеров, Касабов отговори, че това са измислици. "Няма да коментирам. Каквото имах да кажа, го казах вчера", каза още зам.-председателят на НФСБ.

В скандала между Касабов и Сидеров се опитал да се намеси и лидера на "Воля" Веселин Марешки. "Чух, че бият Волен и идвам да го защитя", каза Марешки пред журналисти, след като самия Волен беше напуснал сградата. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Он
    Оня
    2 0
    17:06, 26 юли 2018
    Всички сте за един хубав бой, ама кога ще стане не знам!!!!!!!
Последни новини