От х:

Днес в x:

Сам Рокуел и Мишел Уилямс в сериал за Боб Фос (видео)

FX обявиха, че започват подготовка на сериал за култовия режисьор и хореограф Боб Фос, заснел класики като „Кабаре“ и „Ах, този джаз“. Сам Рокуел и Мишел Уилямс ще са в главните роли, а сред създателите са трите най-големи имена на Бродуей – Лин-Мануел Миранда, Томас Кайл и Стивън Левинсън.

Базиран на биографията на Фос, написана от Сам Уейсън, новият сериал от осем части ще разкаже за романтичното и творческо партньорство между великия режисьор (Рокуел) и Гуен Върдън (Уилямс). Той е един от най-значимите хореографи, успешно преминал от театъра в киното, а тя е най-прочутата танцьорка на Бродуей за всички времена. Двамата променят изцяло лицето на американски шоубизнес.

Представящ зашеметяващата хореография на Фос, сериалът ще разказва за мрачната цена на славата и за страданията в името на великото изкуство. „Боб Фос предизвика революция в американския танц, театър и кино. Но постиженията му нямаше да са възможни без Гуен Върдън – жената, която му помогна да изгради своя стил и го превърна в звезда“, споделиха създателите на сериала.

Дъщерята на двамата Никол Фос ще бъде сред продуцентите на все още неозаглавения сериал, заедно с Миранда, Кайл, Левинсън, Рокуел и Уилямс. Снимките ще стартират през есента, а премиерата е предвидена за 2019 г.
 

Източник: cinefish

Коментари в сайта

Последни новини