От х:

Днес в x:

Община Димитровград приключва проекта „Учи и работи - бъди активен“

    Днес на 19 юли 2018 година бе заключителната конференция по проекта „Учи и работи - бъди активен“ - договор за безвъзмездна финансова помощ:№ BG05М9OP001-1.002-0138-C01., който се реализира по Оперативна програма „Човешки ресурси“ от Община Димитровград.

    Проектът стартира на 26 юли 2016 година и приключва на 20 юли 2018 година.
    Той е на стойност 380 764.31 лв. и приоритетни оси са „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“.

    Целта на проекта бе да осигури достъп на младите хора до пазара на труда, чрез повишаване на квалификацията им. Участниците са били идентифицирани, информирани, мотивирани, ориентирани и консултирани с цел активното им включване в трудова среда.

    Първата дейност по проекта е идентифициране на неактивни младежи, като обхванати са 171 души.

    Втора дейност по проекта е предоставянето на мотивационни обучения за активно търсене на работа на безработните младежи до 29 г. от община Димитровград, като по проекта 138 младежи са преминали мотивационно обучение за активно търсене на работа.

    Другата дейност по проекта е Предоставяне на обучения за придобиване на професионална квалификация и ключова компетентност КК4 - „Дигитална компетентност“.

    По проекта е проведено професионално обучение по част от професия „Работник в озеленяването“, специалност „Озеленяване и Цветарство“ за 60 безработни младежи и  обучение по ключова компетентност 4 - „Дигитална компетентност“ за 12 безработни младежи, съобразно нуждите от такъв персонал на община Димитровград и партньорите по проекта.

    След приключване на обученията 121 лица са наети на работа за срок до 6 месеца в Община Димитровград и партньорите по проекта – ОП „Благоустрояване“, ОП „Траурен обреден дом“ и „Нео-Титан“ ООД.

    Публикация по проект „Учи и работи – бъди активен”, Договор BG05М9ОР001-1.002-0138-С01 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Активни"

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
    Последни новини