От х:

Днес в x:

Три села без обществен транспорт скараха Хасково с Баните

Общините Хасково и Минерални бани влязоха в словесна престрелка днес заради три села в минералбанско, останали без обществен превоз. Това са Спахиево, Горно Брястово и Долно Брястово. В съобщение от областната администрация в Хасково се информира за среща на заместник-областния управител д-р Стефка Здравкова с жителите на Спахиево. Пред нея те негодуват заради липсата на рейсове да селото им. Според тях това зависело от община Хасково.

„Оказа се, че тези, които не живеят тук, решават дали ние ще имаме транспорт или не“, възмутиха се спахиевци. Д-р Здравкова е заявила, че е запозната с казуса и че областният управител Станислав Дечев е положил огромни усилия да разреши спора чрез диалог, но засега кметът на Хасково не давал никакъв отговор. Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер обяснил, че също чака отговор от община Хасково. Седемте нови курса, предложени от Мюмюн Искендер, трябва да се съгласуват с община Хасково. Искендер е изпратил писмо до Добри Беливанов. Но след като не е получил отговор, отново е сезирал областния управител на Хасково. Станислав Дечев е организирал среща с представители на двете общини. На нея Искендер е предал новите маршрутни разписания на заместник кмета Велин Балкански. „И така вече месеци наред кметът на Минерални бани и стотици хора от три села чакат отговор от община Хасково”, пише в прессъобщението от областната администрация.

В незабавен отговор от пресслужбата на община Хасково пък заявяват, че „разпространеното днес прессъобщение от областна администрация по повод недоразумения относно маршрутно разписание за села в община Минерални бани, не отговоря на истината”.

От общинската администрация в Хасково пишат още, че селата са част от общинската пътна мрежа и транспортът до тях не зависи от друга община.

“Община Хасково е изразила съгласие да съдейства на община Минерални бани за разрешаване на проблема като се използва областна транспортна схема.

Официалното предложение на кмета на община Минерални бани за нови маршрутни разписания е постъпило на 11.07.2018 година. Те са подписани от кмета на община Хасково Добри Беливанов и днес ще бъдат входирани в Областна администрация за разглеждане от областната транспортна комисия”, заявяват още от общинската администрация в Хасково.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    От
    отврат
    25 -5
    13:40, 19 юли 2018
    защо за проблемите на минерални бани намесват хасково. На баните пука ли им за гарваново и въгларово например...
    • До
      до отврат
      9 -8
      18:24, 19 юли 2018
      Защото дали има общинска граница или не става въпрос за живи хора, общински тролЕ. Защото ти като си седиш цял ден дебелия .... и не те интересуват хората които ти плащат заплатата нас ни интересуват. Там имаме баби и дядовци които като нямат рейс няма от къд да си купят лекарства, сега захапа ли защо проблема е и твой. защото утре ти ще си в тяхното положение и тогава ще ревеш . Престъпление е даоставиш3 села без транспорт само защото си се замозабравил и си мислиш че си кмет
  • 2
    Ed
    Edin
    35 -5
    13:44, 19 юли 2018
    Въобще тези измислени общини с по 5-6 хиляди души население са поредния начин да се източва бюджетът. Защо са ни 250 или колкото са там общини? За всяко по-голямо село - община, кмет, администрация, бюджет и т.н. и т.н. Закривай и това е!
  • 3
    Гр
    гражданин
    36 -3
    14:16, 19 юли 2018
    Категорично! Искендер е отговорен за транспорта в тези три села от община Мин.бани!
  • 4
    Гр
    гражданка
    31 -1
    14:39, 19 юли 2018
    Г-н Искендер да помисли и за транспорта не само на горепосочените три села, а също така и за Сираково, което няма никаква връзка с общинския център. Факт е че автобусите, ако няма пътуващи пътници за Горно Брястово въобще не се качват до там. Общината трябва да следи също и дали дадените курсове се изпълняват в действителност.
  • 5
    Aa
    AA
    16 -3
    15:35, 19 юли 2018
    Пътници има но те не са турци .
  • 6
    Се
    селянин
    15 -1
    16:43, 19 юли 2018
    да пусне неговите рейсчета г-н кмета на баните
    уплашиха го Арда тур,защото возят за 1-2,а неговия превоз е 2-3лв и хората не се качват ,сега реве та се къса
    проблема е в това,а не че няма транспорт
    всичко е управил и нагласил/селата в общината тънат в мизерия и кал/сега и този си проблем като реши,ще втаса
    не се наядоха-то дърва ли не секат,то хотели ли нямат,сега и транспорта като се уреди и ще цъфне и върже
  • 7
    Мш
    МШЖИ ДА ТЕ ЛАЖА
    5 -1
    20:04, 19 юли 2018
    Този на снимката нее ли одавна пенсионер от полицията? Какъв шеф е в областа?е няма оправия!

Случаен виц

Последни новини