От х:

Днес в x:

НФСБ: ГЕРБ спестиха на Кирил Домусчиев 58 милиона лева

Раздор в коалицията... като раздорът не е в малката коалиция на патриотите, а с ГЕРБ.

Днес ГЕРБ продаде държавата за 58 милиона лева. Това заяви на брифинг в Народното събрание Валентин Касабов, а аргумент му са промени в Закона за приватизация и следприватизационен контроло, свързани с БМФ и Кирил Домусчиев.

Поправката спестявала на Домусчиев дълга от 58 млн.лв., които трябваше да плати на държавата според съдебното решение. Била е внесена от гербера Данаил Кирилов и позволява действие за минал период, като така спестява парите на Кирил Домусчиев.

Явно уплахата идва от премиера Бойко Борисов, заяви депутатът. Страшно е, когато в България има царе, имаме цар Киро 2, смята Касабов.

Докога ще продължи тази непочтена игра от страна на колегите от ГЕРБ, недоумява той. Според НФСБ има икономическо мнозинство в парламента.
Те се надяват до края на годината страховете им да се опровергаят. С поправките се давала възможност на едни богати хора да станат още по-богати.

От "Атака" били готови да оттеглят спорната поправка. Редица приватизационни сделки попадали под удара на поправката.

Дали ще се жертва коалицията, тепърва щяло да се решава. Гневът е на НФСБ. Явно има някаква зависимост, предположи Валентин Касабов. По какъв начин Бойко Борисов е зависим от братя Домусчиеви, питат от НФСБ.

Пред Валери Симеонов премиерът признал, че е в зависимост от тях и се страхувал.

Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов отрече да се подаряват 58 милиона лева на Домусчиеви. Той отрече и тези поправки, за които го обвиняват от НФСБ, да са предложени от него.
Нито аз, нито ГЕРБ сме правили поправки, заяви пред пред журналисти в Народното събрание Данаил Кирилов и призова да се провери доклада и да се види кои са вносителите.
В пленарна зала днес той съблюдавал само процедурата.

Предложението ангажиментите да важат за 5 години по-малко е направено от депутата от "Атака" Николай Александров, а предложението това да важи и за сключени договори е направено от Емил Димитров-Ревизоро.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини