От х:

Днес в x:

Съдът отмени новите цени на паркингите, ОбС ги гласува отново

Хасковският административен съд отмени новите, по-високи наемни цени за паркингите в Хасково. Решението на Общинския съвет от февруари тази година бе атакувано пред съда от наемателя – фирма „Ем Комфорт“, прокуратурата и от областния управител.

Оспорващите твърдят, че приетите изменения на наредбата, с които се определят нови цени на месец на квадратен метър паркомясто, са в нарушение на закона. Не били посочени причините за промените, липсвали и данни за очакваните финансови резултати от промяната в цените, изредени са и други нарушения.

Съдебният състав с председател Василка Желева приема, че някои от аргументите на обжалващите са неоснователни, като например че докладната не е била обсъждана в постоянните комисии. Но магистратите се съгласяват, че в приетото решение липсват обосновани мотиви за промяна на цените, приемат, че изчисленията за цена на квадратен метър са некоректни и отменят решението на ОбС. Наред с това Общинсикят съвет трябва да заплати на „Ем Комфорт“ направените разходи в размер на 70 лева.

В същото време обаче в ОбС е внесена от група общински съветници нова докладна записка за промяна на наемните цени на паркоместата в Хасково. Вносителите смятат, че са отстранили пропуските в първото си предложение. Докладната е включена в дневния ред на предстоя щата сесия, която ще се проведе на 27 юли.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ка
    как е възможно
    33 -4
    10:54, 19 юли 2018

    Минаваш през съда и ти узаконяват корупцията!Каква е тази държава, какво е това чудо?И хората не реагират.

    • Не
      Незапознат
      5 -5
      21:59, 19 юли 2018
      Узаконяват корупцията на предишният кмет.Но няма и как и другочяче де е при това положение.Предишният градоначалник както и сегашното пенсионерче подписите им на каквото и да е имат законова представителност пред съда.Трябва да се докаже че въпросната личност е злоупотребила със служебното си положение и се е облагодетелсвала.Тогава може да се атакува подписаният от него договор.Дотогава сегашното положение ще се повтаря до безкраност.Впрочем не до безкрайност а докато изтече договора.
  • 2
    Не
    нет
    12 -2
    11:23, 19 юли 2018
    Вече поместихте ли коментар??? Дали не е от хорска срама???
Последни новини