От х:

Днес в x:

Хасковлийка: мътилка потече от чешмите в центъра на града (видео)

Изображение 1 от 2

    Мътна вода потече от чешмите в центъра на Хасково, сигнализира читателка на Haskovo.net. Възмутената гражданка изпрати снимки и видеоклип на кафявата течност. Мътилката е заснета около 14:30 часа днес. „Питейната вода“ беше спряла за малко повече от половин час и след като я пуснаха в продължение на час беше мътна, след това нямам информация, обясни Невена Атанасова.

    Началникът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев заяви, че във водното дружество не е постъпвал сигнал за случая. Той предположи, че помътняването на водата може да се е получило заради смяна на хидрант по препоръка на противопожарната служба, намиращ се в една от пресечките на булевард „Съединение“. Инж. Лозев уточни, че оцветяването на водата се получава от натрупания в тръбите манган, който не е отровен.

    От ВиК Хасково съобщиха още, че водоподаването е прекъснато в 5 села от община Ивайловград - Ленско, Железино, Пъстрок, Плевун и Кондово. Причината за това е влошените метериологични условия вчера, които са довели до прекъсване на ел. захранването на две помпени станции - "Плевун 1" и "Железино 2". Електроразпределителното дружество работи по отстраняване на аварията, допълниха от ВиК.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Аз
      Аз
      32 -1
      22:49, 18 юли 2018
      До кога ще плащаме урановата вода като питейна? Тя е промишлена и трябва да е по-евтина! До кога ще купуваме минерална вода? Алооо......? Чува ли някой???
      • Ко
        Колева
        11 0
        09:54, 19 юли 2018
        Само си пишем по форумите.....Никой не чува!
    • 2
      Ре
      реалист
      24 -1
      23:42, 18 юли 2018
      Само в центъра ли? Това, да тече мътилка е обичайно за водата в цяло Хасково.
      Продават ни най скъпата вода, наречена питейна, която никой не пие, че то човек да се погнуси да си измие ръцете с то бъркоч...Защо
      Така е в Булгаристана, превърнаха ни в ходещи касички, плащаме, а нищо не получаваме насреща. Защо? Защото някой краде парите ни...
    • 3
      Па
      Пак аз
      21 -1
      08:42, 19 юли 2018
      "Инж." Лозко Ловев да отиде си върне дипломата в университета. - "Всички манганови съединения, особено на Mn(II), са силно отровни[1]. Причинява различни заболявания – отслабване на зрението, слуха, треперене на крайниците, смърт. Манганът е тежкият метал, който най-трудно се премахва от замърсени води."
    • 4
      To
      Tonich
      15 -1
      09:28, 19 юли 2018
      Абе, какво става с новите кладенци ? Какви са измерванията на водта в Хасково ? Защо не давате инфо на гражданите ? Какво задкулисно вършите пак ?
    • 5
      Въ
      Възмутен
      10 -2
      09:39, 19 юли 2018
      Лозковци,Лозевци и тям подобни,ако продължавате да изпитвате търпението на гражданите в Хасково с тази меко казано приличаща на отпадна вода за която се плащат луди пари като питейна,ще берете ядове....като свърши търпението свършва и плащането на вода дружно,после спрете водата на целият град ако ви стиска!
    • 6
      Ск
      СКЪПА И МРЪСНА ВОДА
      13 -3
      09:51, 19 юли 2018
      Сега искат да се подменят водомерите, заради замърсени и потъмнели стъкла. Интересно кой и как го замърсява тоз водомер, а смяната е 56 лева за сметка на потребителя. Мошеници и некъдърници сте тва"" вик"".
    • 7
      Се
      Секретарката
      6 -3
      11:28, 19 юли 2018
      Ние плащаме скъпа вода а те си раздават администрацията. Измислих длъжност-зам. Управител за нищо не разбира. Ех Марко, Марко.
    Последни новини