От х:

Днес в x:

Нури Хасан от ПМГ Хасково със сребро от математичски турнир в Южна Корея

Възпитаникът на Хасковската природо-математическа гимназия Нури Хасан е сред сребърните от медалисти World Mathematics Invitational 2018 в Южна Корея.

Единадесетокласникът беше част от българския отбор, който представи страната ни в турнира в надпревара с 1800 състезатели от 21 държави – Китай, САЩ, Виетнам, Корея, Тайван, Казахстан. България участва за първи път на това състезание.

Учениците решаваха задачи по математика на английски език в два модула – по 40 минути.

Нури Хасан, както и останалите български представители, се класираха за Южна Корея, след квалификации през април в Стара Загора.

Сребърни медалисти за България са още  5-класничката от ПМГ – Пловдив Демира Недева, Мирослав Минчев от 7 клас на Математическата гимназия в Стара Загора и Иван Николов от 7-ми клас на Пловдивската математическа гимназия.

Младите български математици спечелиха и 5 бронзови медала. 

Големият успех за българския математически тим донесоха златните медалисти от турнира -четвъртокласникът от ЧУ „Света София” в София Огнян Огнянов, Ясен Пенчев от 6 клас от ПМГ – Габрово, който взе и купа за представянето си, и Марк Киричев от 9 клас на варненската математическа гимназия.

В рамките на турнирните дни  се проведе и конкурсът Mini Math Creative-надпревара с предварително подготвени демонстрации с математически сюжет. В него Ясен Пенчев стана шампион. Той работи в екип с Демира Недева, но по регламент наградата е на името на едно от децата. В конкурса  Тодор Танков взе бронзов медал. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Съ
    Съседка
    25 -1
    18:54, 18 юли 2018
    Браво, Нури! Кварталът се гордее с теб! Пожелавам ти още много успехи!
  • 2
    Ai
    Aise Halil
    14 -1
    19:47, 18 юли 2018
    Наи умното момче което познавам. Толкова трут полага за да стигне дотам. Правете , благодарение че има като него да ни прослават .
  • 3
    Ди
    Динко Д.
    1 -32
    20:22, 18 юли 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Ха
    хасковлийка
    11 -2
    20:46, 18 юли 2018
    Браво, момче ! ПМГ винаги е била на върха !
  • 5
    По
    Поздравление
    8 -1
    08:17, 19 юли 2018
    Поздравления за амбицията и успехите на младежа, но да не забравяме учителите, които неотлъчно и безкористно помагат за изкачване на всяко едно стъпало.
Последни новини