От х:

Днес в x:

Протест събира недоволните от затворения пети месец път Смолян-Мадан

Утре група граждани от Смолян организират протест заради неудобствата, причинени от затворения в началото на март тази година път Смолян-Мадан. Срутище наложи спирането на движението по основното трасе, като беше направен обходен път през село Влахово. Всички шофьори обаче са единодушни, че той е тесен и стръмен, новоположеният преди три месеца асфалт вече е напукан на много места, а падащи камъни и пръст създават проблеми при всеки дъжд. Новото трасе не е подходящо за натоварения трафик, който се налага да поеме, а сроковете за отваряне на основния републикански път са неизвестни. Организаторите на протеста утре са категорични, че „вече месеци наред търпят неудобството от затвореният от свлачището път, свързващ община Смолян с община Мадан“.

В имейла разпространен на 18 юли до медиите те обябяват: „Нашето търпение се изчерпа и затова на 19.07.2018г. в 8,00ч.ще протестираме срещу умишленото забавяне на ремонта и отваряне на главния път, срещу схемите и манипулациите на управляващите, дали 2 мил. лв. за изграждане на стръмен, опасен и на практика неизползваем през зимата обходен път, но останали напълно безучастни към отварянето на основния път за Гърция вече месеци наред“.

Организаторите призовават гражданите да се включат в протеста, който ще се проведе на 19 юли 2018г. От 8:00 часа на затворения от свлачището републикански път Смолян-Мадан.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини