От х:

Днес в x:

Отново джаз фест на връх Перелик, тази година с млада звезда от „X Factor“

И това лято връх Перелик в Родопите ще се превърне в сцена под открито небе на джаз фестивал „Перелик Уърлд Мюзик & Джаз Фестивал“. Музикалното събитие се провежда повече от 10 години  и се превърна в една от емблематичните летни прояви за любителите на музиката и емоциите на открито. Провежда се всяка последна събота на юли на високия 2191 метра надморска височина родопски връх, а тази година налалото е от 20 часа на 28 юли, когато за тринайсти път мястото ще се превърне в импровизирана сцена за музикантите и публиката. По традиция ще бъде изградена шатра със стени от дърво и слама, която ще бъде осветявана само от свещи, факли и огромни огньове. Не са малко и почитателите на комбинацията от магична планина с музика на живо, които идват на върха и разпъват палатки за поне една нощ.

Входът за фестивала е свободен, а тази година на импровизираната сцена отново ще участват както български, така и чуждестранни изпълнители:

Мирослава Тодорова – 15 годишната полуфиналистка на  „X Factor“ за 2017г. с вълшебен глас и вкус към джаза

Хети и Джазато Бенд – Великобритания и Италия

Тюрумтай Зарик – Австрия с подкрепата на посолство на Република Австрия в България.

Ритмос Негрос – България, Испания, Перу

Куун Фу – Германия, Израел, Турция, Великобритания

Виво Монтана Брас Бенд – България

За тези, които нямат възможност да пътуват със собствен транспорт, организаторите са предвидили 3 автобуса, които ще тръгват при запълване на местата, а цената на билета 4 лв. в една посока. Начален час на тръгване на първият курс е 17: 30 часа от църквата „Св. Висарион Смолянски“. Обратно от връх Перелик (сборен пункт пред Параклиса) се тръгва в 23 часа. За гостите със собствени автомобили ще има огромна площ, оформена като безплатни паркинги.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини