От х:

Днес в x:

Кой бе спонсор на срещата на Тръмп и Путин

Разходите на срещата в Хелзинки на американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин са били платени от Финландия. Това е съобщил премиерът на Финландия Юха Сипиля, предава Iltalehti.fi, цитиран от руски медии.

Финландският президент не съобщава размера на сумата. Но отбелязва, че за преговорите в столицата са пристигнали 1500 журналисти и това е станало чудесна възможност светът да види града. Сипиля добавия, че това е достатъчно прост начин да се вдигне имиджа на Финландия, включително като организатор на срещи на високо ниво.

Според анализатори, Финландия стана домакин на тази историческа среща, благодарение на неутралната политика на страната  през Студената война, подходящото за графика на двамата държавни лидери географско положение. Споменава се и бивш финландски дипломат, който казва, че както Тръмп, така и Путин са познават с финландския президент Саули Нийнистьо и и имат добри отношения с него. Светът нямаше особено големи очаквания за резултатът от срещата, а реакциите са противоречиви.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини