От х:

Днес в x:

Калкулатор изчислява колко губим ако не се осигуряваме на реалния си доход

С „калкулатор на загубите“ всеки може да изчисли колко би загубил в следващите 30 години, ако се осигурява на по-нисък от реалния си доход, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Софтуерът е достъпен на интернет страницата www.zaplatavplik.bg и до момента е използван над 4 200 пъти. Калкулаторът позволява, след попълване на данни за действителния и декларирания доход, всеки да разбере колко средства няма да получи в бъдеще под формата на неизплатени средства от болнични, майчинство, обезщетения за безработица, както и пенсии. Най-голям интерес софтуерът предизвиква сред потребители на възраст между 18 и 34 години. 61 % от посетителите на сайта попадат в този диапазон, а 54 % от тях са мъже. 
Калкулаторът е изработен съвместно от експерти на НАП и НОИ, за да подкрепи кампанията на приходната администрация срещу укриването на част от трудовите възнаграждения на наетите лица. Инициативата на НАП се осъществява и със съдействието на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Министерство на труда и социалната политика, синдикатите, големите работодателски и браншови организации.
През изминалия месец НАП беше домакин на международна конференция, на която бяха обсъждани именно въпросите, свързани с недекларираните възнаграждения или т. нар. „заплати в плик“. В рамките на събитието бяха представени практиките на приходните ведомства и структурите на министерствата на финансите на повече от 20 европейски държави за оценяване мащабите на недекларираната заетост и мерките за противодействието й.
 haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    00
    001
    24 0
    17:09, 16 юли 2018
    В тази държава имат за цел да няма пенсионери!!!Ако може като вземе пенсия и да се гътне час по-скоро!!!!!Така че нищо не губим понеже в този напрегнат живот едва ли ще доживеем и пенсия!!!!Ако направят така както е в други държави пенсията да се прехвърля на децата ДА но след като не е така защо ходят да впрягът (ДА ЛЪЖАТ НАГЛО ДЕЦАТА НИ)че е по-добре високи осигуровки нали като дойде време за пенсия( ако дойде) тези иди***ти ще променят някой закон само и само да не вземат голяма пенсия!!!!!!
  • 2
    Ba
    bax mamamu
    12 -1
    17:12, 16 юли 2018
    Този калкулатор на топло дълбоко там дето не грее слънце и мирише.Така или иначе 90% от работещите в момента пенсия няма да видят защото за останалите 10% е предвидена депутатска пенсия
  • 3
    Е?
    Е?!?
    3 0
    17:58, 16 юли 2018

    Незнам кой го е правил този калкулатор, но заблуждава. В първото поле пише, че трябва да се въведе декларирана заплата, т.е. брутната заплата - сумата, върху която се внасят осигурителните вноски. Второто поле, е реално получаваната заплата. Така... при брутна заплата 1000 лв, след приспадане на удръжки, трябва чисто да получим 776лв. Да обаче, след въведждане на тези суми, този калкулатор показва едни цифри с минуси отпред... и не става ясно на печалба ли си, на загуба ли, ще ти ги връщат ли тез пари или ще ти ги взимат :D Според този калкулатор, ако те осигуряват на 1000 лв, толкова и трябва да получаваш чисто... Нещо не ми се струват верни нещата, хм?

  • 4
    Ох
    ох божееее
    13 0
    18:37, 16 юли 2018

    В тая карадлива държава ако остане да чакам на пенсия ...разсмивате ме.Имам много време до пенсия, а те все до тогава ще измислят нещо за да ми похарчат парите за пенсия.Истинската грижа за пенсиите ще бъде ако вземат да направят общонационална стратегия какво трябва да се промени за да остават да живеят хората тук.Тази стратегия веднъж приета не бива да се променя, а всяко следващо правителство трябва да е задължено да я изпълнява.За да има пенсии е важно да има работещи млади хора.Няма ли ги младите никакви пари няма да има за пенсии.Работодателите дават толкова пари, колкото могат да отделят.Прави се бизнес само ако си от Герб или си близък до кмета или знам ли какво още, но трябва да си в корупцията (да дам за пример Тенчо Лилянов че да ме разберете какво искам да кажа).На останалите работодатели тежко им.Колкото до сивата икономика която искат да изкарат на светло имам предложение управляващите да започнат с техните фирми.Да дадат пример и да си внасят всичко без да хитруват.Освен това управляващите да забравят един път завинаги игрите с ДДС-то.Каква полза всички да събираме, като някои които разполагат с власт само изваждат.И пак опряхме до раздаването на правосъдие.Няма го правосъдито, няма справедливост, няма ли и млади хора изобщо няма смисъл да говорим за пенсии.Моят извод е че в момента само будалите си плащат добри осигуровки.

  • 5
    Не
    Незапознат
    6 0
    00:49, 17 юли 2018
    А с калкулатор може ли да се изчисли кога НАП,инспекцията по труда и и така наречените синдикати ще си вършат работата както трябва?Ебати наглоста,ебати безочието!!!Лудост,простотия и още не знам си каво.Тези набесни твари се подиграват с всички.За какво по дяволите ни е калкулатор?Да смятаме загубите си затова че тези и другите мърди нищо не правят?Коч кефалии и добичета ни казват как да смятаме.Осигуряването става от там където човек работи.Всякой знае че да се осигурава на това което взима е най добре.За това няма нужда от калкулкулато.Но за скапаняка работодател това не е така.Така че прави каквото си иска необезпоикояван от никого.Всичките тези които взимат заплати на ДВЕ ВЕДОМОСТИ нека сметнат с колко ги ограбва ''работодателя''.
  • 6
    Ре
    реалист
    7 0
    03:42, 17 юли 2018
    Калкулатора става, ако държавата не е пирамида... Обаче, пенсиите на сегашните пенсионери не се плащат от техните натрупани вноски през годините, както е във все държави, а от вноските на сега работещите българи.
    Сега да помислим , след 30г. при това обезлюдяване, кой ще работи и ще плаща вноски, за да има пенсии?
    Предполагам циганите, щото те ще са мнозинство тук, ама при нулева образованост и квалификация и вроден мързел, какво и колко ще работят и внасят за да издържат пенсионерите в БГ???

    Какво ще се случи, когато най големите набори 70-ти до 75-ти от 150 х.човека годишно се пенсионират? И, как ще бъдат издържани от 50х. човека на годишна база работещи, болшинството ц*****???

    Айде, вземете да направите един калкулатор- ако не внасяме на та скапана държава, а си внасяме по примерно 50 лв. в собствена сметка, га се пенсионираме за колко години ще ни стигнат...
  • 7
    Ав
    Автор
    3 0
    08:52, 17 юли 2018
    Не знам как работи калкулатора ви обаче ако заплатата ви е до 460лв. калкулатора изчислява че нищо не се губи ако се осигуряваш на по-ниска заплата. С това съветвате хората с по-ниски заплати да вземат заплата в плик ли? И защо смятат, че ще се взимат пенсии 22 години като пенсионната възраст и средната продължителност на живота са около 10 години.
  • 8
    Ив
    Иван Нейков
    10 0
    13:51, 17 юли 2018
    Къде са парите на на хората който си заминаха преди да се пенсионират, бог да ги прости, които имаха стаж по 10,20 ,30 години и т.н,
Последни новини