От х:

Днес в x:

Николай Колев-Босия: Продължавам гладната стачка докрай, с тези политици България е обречена

Николай Колев-Босия- поет, журналист и общественик, обяви безсрочна гладна стачка пред парламента на 12 юни. Исканията му са оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на Народното събрание. В края на миналата седмица имаше сблъсъци на негови привърженици с полицията. Николай Колев-Босия бе призован от президента и от Ивайло Московски да прекрати гладната стачка. Според министъра мотивите на Босия са несъстоятелни. Асоциацията на пострадалите от катастрофи също смята, че нещата в автомобилната администрация не стоят така, както ги описва Босия. Мнението на асциацията бе изразено в ефир от нейния председател Владимир Тодоров.  

- Господин Колев, днес е 34-ия ден от безсрочната гладна стачка? Как се чувствате, какви са жизнените Ви показатели?

- Да, днес е 34-ия ден. Чувствам се много отпаднал, но ще издържа и ще продължа докрай. Кръвното ми е 80/50, килограмите са под 66.

- Някаква промяна в ситуацията през последните дни?

- Да, очаквам днес към 16 часа среща с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, ще видим как ще протече разговорът.

- Доколкото разбирам, Вие протестирате заради възстановяването на уволнени заради корупция служители на ДАА. Но те са възстановени от съда. Министърът на транспорта Ивайло Московски пък заяви, че папките със сигнали за корупция са от 2013 и 2014 година, когато не е бил министър.

- Не, не протестирам заради възстановяването на тези служители. Протестирам срещу престъпната агенция, която продава шофьорски книжки, което причинява смъртта на 1500 българи всяка година, и срещу престъпното Народно събрание. То трябва да се разпусне. А Ивайло Московски ако не знае какво става в неговото министерство, да подава оставка незабавно.

- Добре, да приемем, че парламентът се разпусне, макар че едва ли ще се случи. Ако се проведат нови избори, картинката ще е същата. Това поне показват социологическите проучвания. Какъв е смисълът от това?

- Не, не, никакви нови избори. Трябва една национална кръгла маса, на която да се поставят проблемите и да се даде ново начало на държавата. Иначе с България е свършено.

- Кръгла маса имаше в началото на 90-те.

- Това беше пълна пародия. Настоявам за Национална кръгла маса като в Полша. Три години и половина продължи там. А вижте сега къде е Полша, къде сме ние.

- Добре, но ако има такава кръгла маса, около нея ще се наредят същите лица, които обстрелвахте с домати преди време и които сега гледаме в парламента.

- Не, никави политици. Те доказаха, че са вредни за България и я бутат в блатото. В тази национална кръгла маса трябва да участват само неправителствени организации и изявени български граждани.

- В една медия се появиха снимки как се качвате на лъскав мерцедес, пишеше, че сте ограден от бодигардове.

- Пълни идиотщини. Но какво да очакваш от тези парцали. Този мерцедес е на 10 години и струва 8 хиляди лева. Освен това веднъж съм се прибрал с него. Явно са ме дебнали. И никакви бодигардове не е имало.

- Следите ли споровете в социалните мрежи по повод гладната стачка? Мненията са раздвоени.

- Не, не ги следя. Нямам сили да стоя пред компютъра.

- Остро ви нападна писателят Христо Стоянов. Той твърди, че страдате от тоталитаризъм. Защото уволнените служители на пътната агенция са възстановени от съда, а вие искате да стане каквото кажете Вие.

- Не ми се занимава с Христо Стоянов. Бих го дал под съд и бих го осъдил, но не ми се занимава.

- Пак той казва, че вашата фирма е консултирала кметове на общини. Какво по-точно ги консултирахте?

- Не, не. Тази фирма не е работила никога.

- Благодаря за отделеното време. Дано нещата се развият добре.

Интервю на Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ме
    Мерцедес
    4 -4
    16:38, 16 юли 2018
    на 10 год. т.е.модел от 2007-2008г.-струва доста повече от 8 хил. лева...
  • 2
    Ед
    един от обутите и облечените
    15 -1
    17:37, 16 юли 2018
    Браво, Кръшков! ,поздравления , че даваш място на Босия в сайта, но беше хубаво и да споменеш кой е този човек и как се е борил през годините. Освен това е абсолютно прав- държавата трябва да се преоснове и политическата класа не е в състояние да го направи. Всички от хората от зората на демокрация като Ж.Желев, П.Берон, Тренчев, през Доган, та чак до царя и Б.Б се оказаха комунисти и ченгета......всички до един са марионетки. Истинските дисиденти като бай Илия Минев, Любо Собаджиев и Радой Ралин не се унизиха да участват в подмяната на демокрацията.
  • 3
    Ха
    Хасково
    9 -2
    20:57, 16 юли 2018
    Какъв заспал народ...??? Това не го има нито в Турция нито в Гърция.Нищо не интересува бЪлгарина,той умее само да емигрира и да плюе България.Но не може да се организира за нищо в България.Какъв заспал народ !!!Нито протест,нито митинг може да направят хората в България.Нямат никаква гражданска позиция,нямат хората сили да се борят срещу статуквото в държавата.Какъв заспал народ без чест потъпкан и унизен!!!
  • 4
    Об
    Обутия
    4 -2
    10:10, 17 юли 2018
    този високоплатен манипулатор не може да бъде мерило за демокрация- нека същата анкетна комисия да провери неговите доходи и зависимости. хайде стига 30 години фалшиви герои. по прозрачна гладна стачка не е имало в световната история. мизерник ояден не поет е този.
Последни новини