От х:

Днес в x:

Баба Дора: Горда българка съм, няма да им се дам

Горда българка съм, няма да им се дам. С подкрепата, която имам, трябва да бъда много силна.

Това каза в сутрешния блок на bTV баба Дора от Шарково, чието стадо от кози остана единственото оцеляло в селото, където властите евтанизират домашните животни заради африканска чума.

И допълни: „Не им вярвам и те лъжат, щом са издали заповед с фалшив документ – не може да даваш фалшиви надежди на хората, не може ти самият да грешиш и да подписваш фалшив документ”. Става дума за твърденията, че заповедта за евтаназия е издадена на базата на резултати от изследвания… проведени дни по-късно.

В разговора се включи и Наталия, която помага на баба Дора. Тук съм, за да покажа на тази жена, че не е сама, че младите хора я подкрепят. Баба Дора не е спала от четири дни, всеки ден е на успокоителни. Това не е проблема на баба Дора, това е проблем на цяла България. Затриват труда на хората, заяви младата жена.

Наталия, която е прекарала нощта при Дора, беше категорична, че няма да допусне избиването на животните. „Това ще стане мащабен проблем, това е проблемът на цяла България в момента. Затриват години труд на една жена, на поколения народ, затриват една култура, затриват националното достойнство”, заяви младата жена.

Кошарата е блокирана от две страни от протестиращи.

Животни от други стада бяха пуснати да избягат, но по-късно са се прибрали и днес ще бъдат ликвидирани.

Дано тази битка завърши с добър край, каза още баба Дора.

 

 

Източник: bTV

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ян
    Янков
    6 -1
    11:00, 16 юли 2018
    Гарантирано от ГЕРБ !
  • 2
    Tu
    Turgut Ulu
    6 -1
    11:09, 16 юли 2018
    Съвременен геноцид в действие, крайно завоалиран!!!
  • 3
    Ed
    Edin
    1 -3
    13:31, 16 юли 2018
    Колко е лесно да се манипулира обществото. Пускаме една снимка на някаква клета баба и оттам нататък никой не се интересува от болест, от опасностите, от евентуалните санкции. Ако не се умъртвят тези няколко хиляди животни, ще се заразят още десетки хиляди, ще спрат целия износ на животински продукти за няколко години и животновъдството в България просто ще изчезне. Но изглежда на никого не му пука. Типично по нашенски пак трябва да прехвърлим вината - световна конспирация срещу българската коза. Наистина ли някой вярва в това. Неприятно е, факт. Но се случва и трябва да се вземат мерки. Жалко е, че ще отидат и здрави животни, но нека исканията се съсредоточат в получаване на адекватно обезщетение, а не в измисляне на всякакви доводи, само и само да не се изпълни закона и да се предотврати заразата.
Последни новини