От х:

Днес в x:

Ремонтират над 63 км по пътя Смолян – Широка лъка – Кричим

Над 63 км от път III-866 Смолян – Широка лъка – Кричим ще бъдат основно ремонтирани със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. , съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов подписа договора за изпълнение на строително-монтажните работи за рехабилитацията на първия участък от третокласния път, с дължина 21,1 км. Това е отсечката от кръстовището за стената на яз. „Цанков камък“ при Михалково до границата между областите Пловдив и Смолян. Проектът е лот 22 от програмата. Строително-монтажните дейности са възложени на „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на договора е 29,4 млн. лв. с ДДС.

Предвидена е подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ще се ремонтира моста над река Чурековска в село Михалково. Проектът включва и изграждане на 10 подпорни стени с различна височина от 2 до 6 метра. В някои участъци от пътя ще бъдат монтирани високоякостни мрежи за предотвратяване свличането на камъни и земни маси.

В лот 23 е рехабилитацията на още 15 км от път III-866 Граница ОПУ Пловдив – Кричим в областите Пловдив и Смолян. Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от „Автомагистрали Черно море“ АД. Стойността му е 22,7 млн. лв. с ДДС. Предстои до края на юли т. г. да бъдат подписани договорите с избрания изпълнител и строителен надзор. Срокът за изпълнение на рехабилитацията е 15 месеца.

В лот 24 е основният ремонт на 3,3 км от пътя в чертите на град Смолян и още близо 24 км в отсечката от Стойките до кръстовището с път III-197 Девин – Борино. В момента тръжната комисия разглежда постъпилите оферти на кандидатите за изпълнител на обекта.

По програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. бяха ремонтирани 6,5 км от третокласния път III-866 – през прохода „Превала“.

СмлянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини