От х:

Днес в x:

Най-много хасковлии ровят през лятото в НАП за здравния си статус

Изясняването на здравноосигурителните права е сред най-търсените услуги в НАП. От възможността да направят проверка по тази линия са се възползвали от началото на година 12 000 души от хасковски регион.

От офиса на НАП в Хасково коментират, че лятото обичайно се усилва

наплива за проверка на здравен статус. Другият такъв период е в кая на на годината. Обяснението е, че това е време в което, работещите в чужбина, се връщат за отпуск или почивка.

От НАП напомнят, че проверката на здравен статус и на дължими вноски за здравно осигуряване са възможни също така с персонален идентификационен код.

3 000 нови персонални идентификационни кода са издадени на жители на областта през тази година. С ПИК 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата могат да се извършват редица справки и да се ползват по електронен път от страната и чужбина десетки услуги.

47 400 са обслужените клиенти в офиса на НАП в Хасково за първите шест месеца на годината. Близо 11 000 от тях са дошли, за да подадат декларации за дължими данъци или осигуровки, 10 700 – за да получат удостоверения и да уточнят публични задължения към бюджета. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини