От х:

Днес в x:

Михаил Павлов „окомплектова“ 90 години в галерия „Форум“

    Самоукият художник Михаил Павлов навъртя 90 години. И ги отбелязва тази вечер както подобава-с изложб в галерия “Форум„. Казва, че в тази експозиция е „окомплектовал“ своя юбилей. Затова в 23-тата му самостоятелна изложба има нови и платна, които е рисувал в предишни години.

    Но колкото и лета да са изминали между ежедневните грижи и себенамирането в изкуството, за Михаил Павлов остават характерни ярките багри. Защото това са цветовете от неговото детсво на село. Художникът е роден в Козлец и в съзнанието му всеки пък щом вземе палитрата избуява зеленото на тучните поляни край селото, на които като дете е вадил животните на паша, оранжево-жълтото на узрелите жита. „Свързан съм със селото завинаги. Повечето от пейзажите в картините ми са реални. Цветята, плодовете-те са от моята градина“

    В някои от картините, подредени в галерия „Форум“, художникът рисува спомените от визията на някогашно Хасково, чийто гражданин е от 1951 година. „ Спомням си ясно първоначалната сграда, в която се помещаваше общината... когато строяха пощата. Прехвърлил съм тези спомени на платното, за да останат и вбъдеще“, споделя авторът.

    Въпреки, че признава, че годинките вече му тежат, Михаил Павлов не възнамярява да затваря четката и палитрата в шкафа."На тази възраст е трудно вече да се работи, но макар да имам много домашни задължения в ежеднвевието си, гледам винаги да отделя за себе си и творческо време“.

    23-тата му експозиция ще бъде открита днес в 17.30 ч. и ще остане на вниманието на публиката в галерия „Форум„ до края на месец юли.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      9 0
      16:09, 12 юли 2018
      Поздравления, господин Павлов!
      Бъди здрав!

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини