От х:

Днес в x:

Блок в центъра загради паркинг с бариера, общината я маха

За незаконна бариера, заграждаща паркинг зад блока, в който се намира военният стол в центъра на Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net. Хасковията живее в съседство и често след работа не можел да намери място за паркиране. В същото време свободно пространство зад блока на военния стол пък било недостъпно заради поставената бариера, която по думите на нашия читател се заключвала. Той предполага, че е поставена там от живеещите на етажите над военния стол. Също така е на мнение, че бариерата е поставена незаконно защото проверил в Архитектурата, че мястото е общинско.

От общинската администрация потвърдиха думите му. Оттам съобщиха, че в общината е била подадена жалба и е извършена проверка, която установила, че бариерата е поставена незаконно. Имало съставен констативен акт, който бил залепен на входа на блока. Тече тридневен срок, в който човекът, монтирал бариерата, може да оспори констативния акт, ако разполага с някакви разрешителни документи. В Архитектурата обаче нямало такива.

Ако не постъпи възражение, до края на седмицата ще бъде издадена заповед за премахване на съоръжението, казаха още от общинската администрация.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

  • 1
    Аз
    Аз
    33 -4
    15:19, 12 юли 2018
    Хаха тая бариера е там с години, преди време бях паркирала там защото беше вдигната, да ама се оказах запушена нарочно въпреки че имаше свободни места за паркиране. Та поучуках си малко колата за да мога да изляза.
  • 2
    00
    001
    35 -45
    15:25, 12 юли 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ed
      Edin
      90 -8
      15:36, 12 юли 2018
      Като си купят парцела живущите да сложат и 10 бариери ако искат. Този паркинг не им е бащиния. Колкото право имат да паркират те на общинския парцел, толкова има и всеки друг гражданин. Аман от псевдо тарикати.
    • Ва
      Васко
      61 -7
      15:36, 12 юли 2018
      Мястото е общинско, та живущите като живеят в центъра и искат да имат коли да си намерят място за паркиране или да плащат като всички останали.
  • 3
    Чи
    читател
    14 -28
    15:28, 12 юли 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    До
    До 001
    53 -5
    15:37, 12 юли 2018
    Ама паркинга да не ви е бащиния, бе хора, че да си го заграждате?!? Като искате гарантирано паркомясто, заявете си в общината, плащайте си и си го ползвайте само вие! Този паркинг е обществен, а не частен!
    • 00
      001
      39 -39
      16:41, 12 юли 2018
      А Вие които живеете по крайните квартали защо не плащате а общината ви е направила паркинги до блоковете на общински терени????Колко скоби има сложени незаконно в Орфей да си пазите паркомясто ?????Защо като спрем пред Вашите блокове ревете през терасите да се махаме а искате да спирате до нашите блокове защото било на всички????Значи в Орфей е общинско ама е ваше а в центъра е общинско ама е общо!!!!!!
    • Iv
      Ivo
      42 -4
      18:28, 12 юли 2018
      Паркинг до блока в никакъв случай не означава паркинг НА блока. Нито в Орфей, нито в центъра, нито в Тимбукту. В цяла Европа живеещите в центъра имат повече проблеми с паркирането и това е един от многото недостатъци на централното жилище. Никой не е длъжен да ти пази място. Когато в нотариалния акт на апартамента ти пише, че имаш паркомясто пред блока, тогава претендирай. Няма как да стане обаче.
  • 5
    Ве
    Веселяк
    44 -5
    15:37, 12 юли 2018
    Подобно "съоръжение" тип синджир има и на следващата пресечка на ул."Пирин" № 2 и там са си заградили вътрешен двор и ко? Синята зона е за балъци, всеки си паркира както иска, хващат тук таме някой и толкоз, организация нула! Зад бившата Райфайзенбанк, пак там на ул."Пирин"има един паркинг, асфалтиран и безобразно омазан от кървища формирани от магазина за месо, който е на бул. Съединение и срещу аптека Живакова до автогарата. Хвърлят и развалени меса, миризми, кървища и охлепване до немай къде, никаква дисциплина, ред и страх от контролни органи! Някой от БАБХ ко може да чете да се самосезира !
  • 6
    Нз
    нз
    14 -14
    16:50, 12 юли 2018
    Ако нямаше синя зона едва ли щеше да бъде коментирано.
    Интересно '' в съседство'' колко ли близко до прословутата бариера се счита...
    Ако някой има право да паркира там ..то това са живущите или какво ... да предоставят мястото на случайно искащи да паркират ( по една или друга причина..кеф ти кафе , кеф ти център) ли ,на базата на ''голямото пространство ''.
  • 7
    Сл
    Сланинко
    28 -13
    17:19, 12 юли 2018
    Мястото е общинско в тово няма и съмнение но логично е то да се използва от живеещите в тази кооперация Разбира се глупаво е да казваме че аз от Орфей ще паркирам там а този от въпросния дом ще дойде пред бояблок Орфей В града и по точно около центъра пред вратите на всички гаражи има табели ---не паркирай ползва се денонощно ---- но въпреки това много ХАШЛАЦИ паркират После паяк пари разправии и т н Според мен общината може само да провери колко коли от тази кооперация паркират там и ако паркинга е изцяло зает отживущите там да не предприема никакви санкции Всичко останало ще доведе д0 агресия пукане гуми чупене стакла и изобщо хаос и балкански маниери Време е в общината да помислят по тези въпроси но там няма мислещи те са от ден за ден
  • 8
    Ас
    асковлия
    5 -10
    21:36, 12 юли 2018
    ква е тая грозна сграда с червените прозорци? дано... Виж коментара
  • 9
    Не
    Незапознат
    8 -4
    23:50, 12 юли 2018
    Чета и се чудя как всички така да се каже изразходват енергията си напразно.Почти навсякъде около блоковете в центъра е синя зона.Много малко което е нищо където няма такава.Хората там си поставят своя собстванна такава.Както се казва в по горен коментар нямат това право.Но на какво право общинарчета правят платена там и всичко е наред?Макар че е общинска собственост предблоковото пространство живущите там чрез атакуване в съда могат да направят така че да не е синя зона.Само че не един блок а всички.По еденично нищо няма да стане.Всички властоимащи винаги имат силни позиции в съда и едва ли ще допуснат предцедент който да повлече и други. Но и тогава живущите там ще имат проблеми.От покрайнините ще гледат да трътнат колите си безплатно.Ако е в ново строителство и сградата е строена върху частен парцел,съответно всички са собственици на всичко в границите на парцела.А що се отнася до предложението на Сланинко органите да проверяват паркираните коли дали са от живущите там или не е абсурдно.Няма кой да се занимава чия е колата щом не е в нарушене.
  • 10
    Ке
    Кенанския Маймун
    0 -5
    08:38, 13 юли 2018
    Палете колите на Мутроляка като ви паркира в двора... Виж коментара
  • 11
    Ху
    Хулиган
    4 0
    09:02, 13 юли 2018
    В италиано макароне има платени паркинги, но в по голямата част улиците са свободни за паркиране. Намериш ли свободно място спираш. Имат едни жълти парко места където човека си е платил. Там не може да се паркира. Има паяк, но не за 30лв а за 300ев. Що тук не е така? Плащаш синя зона абонамет, а няма места.
  • 12
    Ст
    Странджа
    10 -4
    09:10, 13 юли 2018
    Ама много точно си уцелил името си "незапознат"! Ще питаш що, отговарям ти. Този блок от снимката и съседния, както и блока на Съединение № 26 са бивши военни блокове, строени са от КЕЧ, за нуждите на Българската армия. Вътре бяха и все още има бивши военни пенсионери, както и нови собственици. Тези блокове със земята под тях и дворовете са били държавна собственост. Сега идва интересното! След 1991 година се оказва че някак си тези документи за собственост на земята са "изчезнали". Няма следа - поне в общината. И ако трябва да си направиш една тераса ти казват плащаш отстъпено право на общината, дори отдолу под терасата да има тротоар. Питаш на кво основание да плащам като е на КЕЧ, да ма няма документи за собственост. Извиват ти ръцете, плащаш и псуваш-това е днешна демократична и законова България и в частност община Хасково. Та мили ми смехурко, земята под блока е била закупена и е собственост на Министерство на отбраната, дворовете към тези блокове също, но алчността на общината не признава нито нотариални актове, нито нищо, сега просветна ли ти нещо в кухата кратунка?
    • Не
      Незапознат
      1 0
      22:05, 13 юли 2018
      Това което ми светна че за вас едва ли не аз съм ви крив че общината така да се каже ви е национализирала собственноста.Това че не желаете да си търсите правата и да се занимавате със съдилища напълно е разбираемо.Наистина е трудно и в повечето случаи даже и отчайващо опреш ли до съда като институция да за си търсиш правата.Но пък да си изливате яда е безмисленно.Успокоението ще е временно без нищо да се промени.Не че и аз не съм се ядосвал за подобни работи.Това даже е полезно ако продължи до тогава че човек да се амбицира и опита да направи нещо.Точно това ви казвам!Направете нещо,опитай те!Пък и не само на вас.Днес минавах покрай една улица в центъра и до сега не бях обръщал внимание че линиите на синята зона навлизат направо в тротоара.Улица ''Крум'' май беше.Шибаната Община буквално продължава делото на предишият кмет след като той буквално продаде за повече от десетилетие най апетитните паркинги на М Конфорт а останалата част от центъра направи синя зона.Сега нека се опитам с моята ''куха кратуна''макар че нямам никаква представа а само от написаното от вас да изкажа мнението си което е нищо повече от това.Казвате че документите са ''изчезнали''.Така ви казват тези хрантутници от Общината.Едва ли е това само единственото място където ги е имало.Но това не е ваша нито моя работа а на адвокат(и)които да ровят.И повярвайте може да изникнат такива неща че да ахнете.А ето ви и малко нещо за размисъл.Кои имоти са Общинска собственост?Това са обектите общинска собственост определени със закон.Но по интересни или важни са видовете или групите които влизат в определението закон.Това са имоти и вещи придобити чрез дарение,завещание,с ДОБРОВОЛЕН ТРУД или парични средства на населението,от сделки по отчуждаване и давност.И по друг ред определен СЪС ЗАКОН.Тоест това държавно място което е според вас може така да е редуцирано с по горе споменатите начини че този друг начин да е законен.Начинът е да се докаже че е незаконен и тогава си връщате собственноста каквато е била.Не знам какво разбирате под тераса но има блокве които под това определение са си направили още една стая.Но и даже да е във буквалният смисъл не трябва да се косите че сте платили точно за това. Даже и да беше мястото държавно пак за да ви разрешат ще трябваше да платите.Само че по друг параграф.
  • 13
    Гр
    Гражданин
    3 -4
    10:55, 13 юли 2018
    Някой хора ( граждани ) явно са изключително просветени и компетентни по всички правни и чисто човешки въпроси и проблеми !!! Браво на тях !!! Само си представете и се поставете на мястото на тези живущи в центъра злодеи !!! Язък !!!
    • Дж
      Джаба
      4 0
      11:43, 13 юли 2018
      изключително неясен и да не кажа тъп коментар, живущите в центъра не са злодеи, а ти си пълен неграмотник - не се пише "някой хора", а някои хора, добре е освен да пишеш и да четеш "гражданино"
  • 14
    Гр
    Гражданин
    3 0
    13:49, 13 юли 2018
    Точно това имах в предвид Джабра, защото живея в центъра. Наистина има грешка в изписването.
    Много остра критика. Както винаги акцента в коментарите не е по същество, а в правописа.
  • 15
    Ха
    Хасковлийка от центъра
    3 0
    12:33, 14 юли 2018
    Почти всички от идващите в центъра се правят на тарикати и се навират в малкото останало пространство без синя зона между жилищните сгради. Така ние, живеещите в централната част на града, няма къде да паркираме, дори и с платени пропуски в Общината. Хайде всички многознайковци и хейтъри да са поставят на мястото на живеещите в споменатия район: Излизате за кратко с автомобила си, връщате се и няма къде да го паркирате, защото някой, на който му свиди левчето, но е с големи претенции и вирнат без покритие нос, го е заел. Вие имате пропуск по местодомуване, но той е за определена зона около жилището ви, а не за цялата синя зона в града. И така, стига се до там, че вие трябва да плащате почти за целия ден синя зона, това не е ден, два или три, а ежедневно.
    За мен варианта е, да се провери колко коли има в дадена жилищна сграда, да се оделят местата за тях и останалите да се ползват от други желаещи да паркират.
    Да, знам! Сега ще се нахвърлите с негативни коментари и оценки, спестете си ги, няма да отговарям, защото ако можете наистина да се поставите на мястото на тези хора ше рзберете смисъла на написаното от мен.
Последни новини