От х:

Днес в x:

България приветства поканата към Скопие за НАТО

България приветства решението от Срещата на върха на НАТО за започване на разговори с Република Македония за присъединяване към Алианса. Това е решаваща стъпка към нейната евроатлантическа принадлежност, съобщиха от Министерството на външните работи на България.

Страната ни подкрепя решимостта на правителството в Скопие да продължи с прилагането на реформите и с укрепването на добросъседските отношения, се казва в официално съобщение.

Българският вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева е част от официалната делегация на страната ни на Срещата на върха в Брюксел.

От своя страна ще продължим да оказваме необходимата подкрепа в духа на нашия Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество, който подписахме през 2017 г. Разглеждаме постигнатия напредък и като успех на нашата активна политика за европейско и евроатлантическо бъдеще на целия регион - успешно реализиран приоритет и в рамките на приключилото преди дни Българско председателство на Съвета на ЕС.

Поканата към Република Македония е ясно потвърждение, че политиката на "Отворени врати" на Алианса остава валидна и допринася за сигурността и стабилността в евроатлантическото пространство, категорични са от българското външно министерство.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини