От х:

Днес в x:

Ученици от спортни училища придобиха умения в спортния мениджмънт на обучения в Италия и Англия

От 1 до 15 юли 2018 г. СНЦ „ИНТЕР СПОРТ ГРУП“ Хасково проведе втора мобилност по проект „Иновации и мениджмънт в спорта“. Практическите занимания се състояха в Портсмънт, Англия, и в тях участваха 20 ученици от спортни училища в България. Обучението се проведе в различни спортни бази с английски треньори чрез атрактивните методологии, основани на иновации в спорта, което допринесе за подобряване на компетенциите на участниците.

Ангажираните обучаеми задълбочиха няколко аспекта в сферата на спортната професия и работата с деца и млади хора, включително експериментираха в сесиите , представени по време на обучението, фокусирайки вниманието си върху иновативни методологии, разработени от партньора по проекта. Използвайки иновативни инструменти те дискутираха заедно в неформалните обучителни сесии, намирайки полезно решение за адаптиране към спецификите за двете страни в спорта и мениджмънта. Участниците в обучението подобриха теоретичния опит и надградиха езиковите си познания. Всички участващи имаха възможност да прекарат 14 интензивни дни в теория и практика, споделяйки своите идеи, знания и опит, свързани с дейностите по обучение и въпросите, свързани със спортната професия. В свободното време се запознаха с културата и забележителностите на Лондон и Портсмънт. Посетиха много музеи и атракции.

Проектът „Иновации и мениджмънт в спорта“ обхвана 40 ученика и 4 наставника и приключва през месец август 2018 година. Практиките се проведоха в две европейски държави – първата в Сесто Календе, Италия, а втората в Портсмънт, Англия. Проектът е част и надграждане по предишни спортни проекти като „Фитнес инструктор“, „Инструктор водна аеробика“ FAIRHAP „Щастие чрез спорт“ и др.

Чрез мобилната практика и обучението бяха постигнати добри резултати сред участниците, които придобиха нови знания, лични и професионални умения и компетенции относно неформалните дейности в сферата на ПОО и спортния мениджмънт, намирайки нови перспективи и вдъхновение да работят в тази област.

Публикация по проект „Иновации и мениджмънт в спорта“, Договор 2017-1-BG01-KA102-035644, Финансиран от Европейския съюз по Програма „ЕРАЗЪМ+" ПОО

Източник: Haskovo.NET
Последни новини