28 °C

Хасковлийка: В БИЛЛА продават мухлясал кашкавал

На кашкавал с видим мухъл под прозрачната опаковка се натъкнала читателка на Haskovo.net, която изпрати на редакционната поща писмо, придружено със снимки. В последващ уточняващ разговор по телефона хасковлийката, която пожела да не цитираме името й, разказа, че снимките са правени в събота в магазина на БИЛЛА в центъра на Хасково. Тя обаче още в магазина видяла, че кашкавалът е мухлясал и не го купила. Според етикета продуктът е в срок на годност до 8 юли, неделя, следващия ден.

Управителят на хипермаркета Ганчо Петров отсъстваше в понеделник, а заместничката му Росица Георгиева обясни, че трябва да се обърнем към маркетинг отдела на компанията, тъй като те нямали право да коментират. Тодор Николов, шеф на отдел “Деликатеси” пък обясни, че е бил в 10-дневен отпуск до понеделник, 9 юли. Той обаче разгледа снимките и уточни, че става дума за вид зреене на кашкавала. “Срокът на годност на питите е доста голям, при разфасоването и опаковането се слага друг, по-къс срок”, обясни той.

Репортерска проверка по щандовете с кашкавал и сирене в магазина не откри подобни разфасовки. Всичките опаковани продукти бяха и в срока на годност, макар някои в края му.

От компанията обещаха писмен коментар на случая. Оттам уточниха, че клиентката не се е свързвала с тях, когато се е натъкнала на мухлясалия кашкавал. Писмен отговор от БИЛЛА обаче не се получи до края на работния ден днес, ако пристигне такъв, ще бъде публикуван.

Тодор Кръшков


24 Коментара

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини