От х:

Днес в x:

Хасковлийка: В БИЛЛА продават мухлясал кашкавал

    На кашкавал с видим мухъл под прозрачната опаковка се натъкнала читателка на Haskovo.net, която изпрати на редакционната поща писмо, придружено със снимки. В последващ уточняващ разговор по телефона хасковлийката, която пожела да не цитираме името й, разказа, че снимките са правени в събота в магазина на БИЛЛА в центъра на Хасково. Тя обаче още в магазина видяла, че кашкавалът е мухлясал и не го купила. Според етикета продуктът е в срок на годност до 8 юли, неделя, следващия ден.

    Управителят на хипермаркета Ганчо Петров отсъстваше в понеделник, а заместничката му Росица Георгиева обясни, че трябва да се обърнем към маркетинг отдела на компанията, тъй като те нямали право да коментират. Тодор Николов, шеф на отдел “Деликатеси” пък обясни, че е бил в 10-дневен отпуск до понеделник, 9 юли. Той обаче разгледа снимките и уточни, че става дума за вид зреене на кашкавала. “Срокът на годност на питите е доста голям, при разфасоването и опаковането се слага друг, по-къс срок”, обясни той.

    Репортерска проверка по щандовете с кашкавал и сирене в магазина не откри подобни разфасовки. Всичките опаковани продукти бяха и в срока на годност, макар някои в края му.

    От компанията обещаха писмен коментар на случая. Оттам уточниха, че клиентката не се е свързвала с тях, когато се е натъкнала на мухлясалия кашкавал. Писмен отговор от БИЛЛА обаче не се получи до края на работния ден днес, ако пристигне такъв, ще бъде публикуван.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (24)

    • 1
      Ху
      Хулиган
      55 -8
      18:07, 9 юли 2018
      Тя не е разбрала жената! Това е рокфор кашкавал. Онзи ден купих от един голям магазин срещу окръжна болница рокфор хляб. Има и салам рокфор по магазините.
    • 2
      Пр
      проблеми
      67 -3
      19:01, 9 юли 2018
      То мухълът да им е проблем само в този магазин само.....Ако не си отваряш очите на четири - редовно се случва на етикета на рафта една цена- на касата съвсем друга!И оправданието винаги е , че изтекла промоцията , ама видите ли , забравили да сменят етикета...И започва едно суетене и нервно връщане на пари на касата....Интересно , че като споделям това с познати - няма някой ,който да не се е натъкнал на подобно нещо! ...Е , просто спрях да пазарувам от там ...
      • Не
        Незапознат
        35 -2
        21:49, 9 юли 2018
        Шампиони по една цена на рафта а друга на касата е един друг хранителен магазин.Супермаркет Авеню Хасково.Дали това е умишлено или не не съм човекът който може да каже.Но фактът е налице и пазаруващите там трябва да внимават когато си видят или им видят сметката.Това което е болно че във болшинството си клиентите там или другаде нямат култура на пазаруването.То във България органите за какъвто и да е контрол не работят както трябва но това не означава че всеки индивидуално не може да ги накаже като кракът му не стъпи повече там.В нормалните страни липсата на информация за правата на потребителите за магазина или пък стоките,на правописни грешки по етикетите за цените или стоката може да се стигне дотам че ако е по малък магазин да не съществува повече.Не само заради това че ще го скъсат от глоби.Хората които пазаруват от него ще спрат да правят това.А тук какво?Нищо,всяко чудо за три дена и всичко продължава по старо му.Във Била невъзможността за пряка комуникация с администратора заради гафа едва ли не се смята за нормално.Вижте ухилената му физиономия на снимката!Весело му е!Че защо не?Няколко дена ще има дрън,дрън независимо къде и всичко ще си продължи както е.Абе хора накажете ги!Какво като е Била?Пък и не само тя.Преди време мишленце самодоволно цвърчеше в тавата за банички от баничарница.И то точно срещу РЗИ Хасково.В началото докато траеше шума там клюфтяха.Но после постепенно нещата тръгнаха по старо му.Кой знае кога за последно съм им правили проверка от тогава.Не на книга а истинска!Ами магазина за месо до автогарата?
    • 3
      В
      В
      44 -7
      19:42, 9 юли 2018
      Била в Хасково не успяха да я направят като хората.Първо мястото за подобен магазин е малко ,второ асортимента няма нищо общо с другите Били крайно малък асортимент. В по малки градове като например Кърджали има по голям Били ,трето кой нормален ще тръгне с автомобил да пазарува от там да няма къде да паркира автомобила си .Не добре измислено местоположение. А що се отнася до мухъла всички големи вериги имат пропуски а да не говорим за Кауфланд там е ужас.Месо в никакъв случай не купувайте Не се знае на колко години е месото и от Какво и къде е.Единствено Литъл горе долу засега го поддържат ,но и те по асортимент не могат да стигнат нито Лидъл в Димитровград нито Лидъл в Кърджали. За град като Хасково е необходимо асортимента да е по голям не в по малките градове.
      • Пр
        провал
        3 0
        11:50, 10 юли 2018
        метро, както и практис нищо нямат от каталога или току що е свършило ..
    • 4
      По
      потребител
      52 -6
      20:47, 9 юли 2018
      Магазин Била в Хасково е ужас. Персоналът е под всякаква критика както обслужващ така и управляващ.Някои стоки не стават и за животни,а на касите е пълна трагедия.Мен специално са ме лъгали поне 10 пъти в сметките.Обаче така е като назначават сульо и пульо.
    • 5
      Ив
      Ивана
      11 -50
      22:00, 9 юли 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • По
        потребител
        22 -3
        07:22, 10 юли 2018
        Ти да не си някои кадър работещ в Била? По откъсан магазин няма в целия град.
      • Ах
        Ахахаха
        10 -1
        08:09, 10 юли 2018
        Намерихме управителя
      • Jo
        John
        1 0
        09:51, 10 юли 2018
        явно сте пенсионерка с много свободно време...
    • 6
      Не
      Невенчето
      31 -4
      22:06, 9 юли 2018
      Най - гадния магазин ,сърдити служители,кофти стока .имаше преди време друг оправител Димитър някой си е мислех че по зле от него няма ама тая Росица го мина
    • 7
      Ед
      Една хасковлийка
      36 -2
      22:08, 9 юли 2018
      Накратко - прекалено мудно обслужване! Все едно персонала е супер неориентиран и не знаят своите задължения. Постоянно клиентите се намират в едни големи опашки или на топлата витрина или в повечето случаи на една работеща каса. Един човек обслужва доста често сам на топлата витрина. Персоналът се кара помежду си пред клиентите. Неорганизирано обслужване!!! Доста често проявяват и грубо отношение към клиентите. Ако имаше друг голям магазин в центъра, сигурно Billa нямаше да има и половината от клиентите си, които има сега. Само губене на нерви и натоварване със скандалите на персонала помежду си.
    • 8
      Кл
      Клиент
      22 0
      22:33, 9 юли 2018
      Аз преди 4-5 месеца пазарувах от Авеню(пазарувам много рядко),та човека който е на месата не беше на позицията си и чаках около 5 минути.Карат ги с големите колички да нареждат стоката по витрините.Явно е много зле по супермаркетите в Хасково и на никой не му се работи там.
    • 9
      До
      Доналд неТръмп
      5 -1
      03:02, 10 юли 2018
      Синьо сирене по време на приготовление, какво ревете?
    • 10
      Ке
      Кенанския Маймун
      3 -9
      04:40, 10 юли 2018
      Да ви открехна че много истински сирена се покрив... Виж коментара
    • 11
      Бо
      БОКО
      8 0
      08:15, 10 юли 2018
      Сигорно сте забравили каде живеете каква ние държавата
    • 12
      Ма
      МАНГО
      9 0
      08:52, 10 юли 2018
      Проблема не е само в управителите или инвеститорите - материала е кофти. И все по-кофти ще става.
      Не може цените да са над-европейските, а заплащането - българско. Затова Запада "изсмуква" кадърния материал. И все по-българско ще става обслужването. "Стой та гледай!"
    • 13
      Ха
      хасковлийка
      17 0
      09:25, 10 юли 2018
      Като видя плодовете и зеленчуците на портала как ги продухва вятър, студ, пек и прах, ми се отщява.. Рафтовете никога не са подредени, двама човека трудно се разминават между тях. Колички с кашони редовно препречват тясното междурафтие..Постоянни опашки и мудно, вяло, незаинтересовано, нелюбезно обслужване на касите.
      • Ко
        Колева
        5 0
        22:38, 10 юли 2018
        Дааа,а и често етикетите на стоките са объркани.
    • 14
      По
      Порчо
      2 -5
      11:00, 10 юли 2018
      Ми то на запад ядат само мухлясали кашкавали (сирена). И колкото повече миришат на мръсни чорапи, толкова са по-скъпи!
    • 15
      Ра
      Разочарован
      7 -2
      12:37, 10 юли 2018
      За съжаление в този магазин има много стокив срок на годност, но не ставащи за консумация ( мога да дам пример с прясно мляко, което бе в срок на годност, а когато го отворихме, бе вкиснато). Почти редовно дам стоят на витрините сокове, което са с лепкави опаковки, а също така съм чакал повече от половин час ( нали на рекламата е на всеки половин час топъл хляб) , така и не дочаках да извадят нова партида от хляба. А за персонала и отношението им - мога само да кажа, че ги съжалявам, защото са твърде далече от търговията.
    • 16
      Ан
      Антон
      0 -2
      22:12, 10 юли 2018
      Купуваш друг кашкавал и готово, голяма дъндания за нищо!
    • 17
      Ka
      kaufl
      1 -1
      17:59, 12 юли 2018
      А за кауфлънддддддд няма ли да напишете как лъжат хората със цените си. Как всякакво месо в тяхната марина мирише, тоест или е развалено или е пред разваляне.
    • 18
      Пр
      ПР кампания Лидл
      1 0
      12:46, 13 юли 2018
      Тука намирисва на ПР кампания, тези които плюят по Била плюят и по всички други вериги освен Лидъл, в момента те плащат доста солидни заплати нищо чудно това да върви тандем с такива провокации...
      Най-добре е да си пазарувате от малки/локални месарници и магазини, а за зеленчуци имаме нашият прочут пазар, където има доста добри продукти (български) и на добри цени!
    Последни новини