От х:

Днес в x:

Водолаз загина в операцията по спасяването на децата в пещерата Тхам Луанг

Водолаз загина в операцията по спасяването на децата в пещерата Тхам Луанг-Кхун Нам Нанг Нон в Тайланд. Загиналият е офицер в оставка, бивш тюлен, който се включил в операцията като доброволец. Той е загинал от недостиг на кислород, докато е изпълнявал задание да достави балони с кислород в пещерата.  

Водолазът е загинал при излизането от пещера след като е изпълнил заданието си

Бойните плувци доставят в отдалечените камери на пещерата балони с кислород, за да поддържат необходимата концентрация във въздуха там. От тези балони се зареждат и техните бутилки. Въпреки смъртта на колегата си, плувците са решени да дадат всички усилия за спасяването на децата и да ги изведат на повърхността.

Двенайсетте деца от футболния отбор и техният треньор изчезнаха на 23 юни. Те бяха открити от британски водолази, повикани на помощ от властите, десет дни по-късно. Групата е на около 4 км от входа на седемкилометровата пещера Тхам Луанг, пътят до изхода е блокиран от внезапно наводнение. Сезонът на дъждовете едва сега започва в Тайланд. При децата отидоха военни водолази – лекари, бяха им доставени провизии и термозавивки. Засега извеждането им е невъзможна мисия.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини