От х:

Днес в x:

Наводненията заляха къщи, подкопаха пътища и отнесоха асфалта

    Наводненията от преди седмица нанесоха сериозни щети в Ивайловградско и Маджаровско. В това се увери зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова при посещението си в двете общини, съобщиха от държавната институция. Тя посети ивайловградското село Ленско. То бе наводнено преди седмица при обилните дъждове, изсипали се над община Ивайловград. Щетите в Ленско са огромни - водната стихия е отнесла асфалта от пътя, наноси са затлачили водното корито, наводнени са селскостопански имоти и къщи. Щетите вече са описани, а голяма част от междуселските улици са почистени. Проводимостта на реката също е възстановена, въпреки че предстои още много работа, констатира д-р Здравкова.

    Посещението й в Ленско бе част от изнесената приемна, която тя проведе в района. В Ивайловград също има щети по инфраструктурата, които са описани и частично отстранени.

    Заместник областният управител инспектира и моста край село Бориславци. Той беше унищожен през 2012 г. и наново построен през 2014 г. Сега преди седмица за пореден път е бил почти залят от високите води на река Олу дере. Мостът е издържал на водонапора, но е подкопан пътят преди моста. Кметът на община Маджарово Милко Армутлиев вече е информирал Агенция „Пътна инфраструктура“ за ситуацията и очаква адекватни мерки от страна на пътната агенция за възстановяване на пътя. "Ако това не се случи скоро, заради тежкотоварните камиони, които минават от тук, платното ще пропадне", предупреди кметът на село Бориславци.

    По време на изнесените приемни в Маджарово и Ивайловград жителите им отново поставиха като основен проблем лошото състояние на две пътни отсечки: едната е Маджарово-Бориславци- Ивайловград, а втората Харманли-Маджарово през Долни Главанак. „Това действително са изключително компрометирани, на места непроходими пътища. За пореден път и областният управител Станислав Дечев и кметовете на общините поискаха от АПИ да включат тези отсечки в плановете за ремонт. Не сме спрели да настояваме за рехабилитация на тези пътища“, обясни д-р Стефка Здравкова. Тя припомни, че само преди няколко дни стартира пълният ремонт на две много важни отсечки в област Хасково – Чирпан – Симеоновград и Крумовград - Ивайловград.

    Изнесените приемните на областния управител на Хасково Станислав Дечев продължават следващата седмица. На 11 юли той ще се срещне с хората от Свиленград и Тополовград, а на 12 юли ще бъде в Любимец и Харманли.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини