От х:

Днес в x:

Опасна игра в интернет: Момче изгори ръката си заради предизвикателство

11-годишно момче изгори ръката си, изпълнявайки инструкциите на опасна игра от интернет. Предизвикателството се казва "Сол и лед". В него участват и много по-малки деца

"Открих играта в интернет. Пробвах да видя какво ще стане и ми излязоха мехури на ръката. Направих го три пъти", разказа Калоян за NOVA. 

Включил се в играта, за да открие своя праг на болката.

"Резултатът е "Пирогов" и белези за цял живот. Този експеримент е много опасен", заяви майката на момчето, което вече е претърпяло три интервенции. 

По думите й той не е първият пациент на отделението по изгаряне. Много деца преди него са пострадали при същото предизвикателство. 

Това не е единствената опасна игра в интернет. 14-годишно момиче беше открито от полицаи на мантинелите на АМ „Тракия”. То търсило съкровище. В играта участвали и по-малки деца. Участниците трябва да пуснат локацията си и играта им показва точно на къде да търсят.

"От игра в интернет намерили локация, в която търсят ковчеже със  скрити съкровища. Добре че тогава е минал някакъв човек, който се е обадил на полицията. Те са се разхождали с двама приятели между мантинелите на скоростната тангента  по пътя за Чепинци на магистрала „Тракия”, разкри майката на момичето. 

По думите й в "кутиите със съкровища" други деца са откривали дребни суми, телефони, части от компютър.

"Играта е такава, че ти като намериш ковчежето, взимаш нещо, но и оставаш нещо, няма значение какво", заяви тя.

Какви опасност дебнат децата ни в интернет и как можем да ги защитим? Отговарят експертът по киберсигурност Борислав Сестримски и психологът Христо Монов. Гледайте ги във видеото. 

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини