От х:

Днес в x:

Погват частни фирми за джигити с актове. Преглед на печата

24 часа

Борисов спря отпуските на министри

На опашка пред Румяна Бъчварова, шеф на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов, се наредиха след вчерашното правителствено заседание министрите. Тя трябва да им изготви график за летни отпуски, разказаха членове на правителството.

Графикът се наложил заради нареждане на Борисов всяка сряда през август в София да има достатъчно министри за провеждане на заседание.

Труд

Къртиш в блока само с разрешение на съседите

Нова наредба за обществения ред ще регулира шума в София. Очаква се текстът да бъде гласуван на 26 юли от Столичния общински съвет. С наредбата се забраняват шумните строително-монтажни работи от 22 ч. вечерта до 8 ч. сутринта и от 14 до 16 ч. Подобни дейности се допускат през уикенда, но само в регламентираните часове и след разрешение от съответния районен кмет. Същата забрана се въвежда и за домашни ремонти, като в почивните дни те ще може да се правят само с разрешението на съседите. "Засегнатите съседи могат да се обаждат на тел. 112 или на телефона за сигнали на Столичния инспекторат", уточни пред "Труд" председателят на комисията по обществен ред и сигурност към СОС Иван Илиев.

Монитор

Погват частни фирми за джигити с актове

Частни фирми ще бъдат проверявани за служители, които имат неплатени актове към Пътна полиция и множество нарушения, но въпреки това са назначени на длъжност "шофьор". Такова предложение е направено след съвещание между няколко министерства, провело се в МВР, научи "Монитор".

Причината за по-крутите мерки, които все още се обмислят, е големият пътен травматизъм в работно време, както и на път към работа.

Стандарт

Борисов в Солун: Нека имаме памет, нека стане нещо хубаво на Балканите

Много е важно да имаме памет, когато нещо добро се направи на Балканите, защото обикновено се мразим. Радвам се, че колегите казаха, че сме направили балканско председателство. Не проявихме егоизъм по време на председателството.

Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция след срещата в Солун с Александър Вучич, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила.

Ние можем много да настояваме да приемат Сърбия, но трябва да се изпълнят определени критерии. Няма един мост между България и Сърбия, отбеляза той.

Сега

Борисов оттегли увеличението на акциза на бездимните цигари

От Солун премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ оттегля проектозакона, с който се предлага да се увеличи драстично акцизът на бездимните цигари. Пред журналисти той обвини своите коалиционни партньори от ВМРО, че не мислят за бюджета и определи като "огромна и жълта новина" критиките, че поправките в закона обслужват бизнес интереси. "В България всеки говори за реформи и в момента, в който решим да направим нещо за обществото, и изведнъж започват "Кой, майка му, леля му", разгневи се Борисов.

По думите на Борисов с отказа да се въведат промени се "прави подарък" на цигарения гигант "Филип Морис". "Председателството свърши, аз няма повече да оставам ГЕРБ да става тупан, на който сутрин няма работа, да излезе да се изказва. Много им стисках зъбите, достатъчно", обяви премиерът.

Капитал дейли

Медийният закон на Пеевски и ДПС бе подкрепен от ГЕРБ и патриотите

Промените в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, внесени от депутати от ДПС, сред които Делян Пеевски, минаха на първо четене в Народното събрание с подкрепата на ГЕРБ и патриотите. Представителите на БСП гласуваха с "против" и "въздържали се". Общо 92-ма народни представители бяха за измененията, 12 - против, а 28 се въздържаха - сред тях и седем души от групата на "Воля". Категорично срещу закона гласуваха Александър Симов, Тома Томов, Елена Йончева, Таско Ерменков, Стоян Мирчев, Румен Гечев, Петър Витанов, Милко Недялков и други от левицата.

Дума

Лобизъм за Пеевски скара управляващите

Управляващата коалиция изпадна в разнобой и раздор за пореден път, след предложението на ГЕРБ и ОП да се увеличи акцизът за бездимните цигари. ВМРО обвиниха НФСБ, че действали зад гърба им, нарекоха закона лобистки и заявиха, че няма да го подкрепят. Предположението е, че така се подпомага цигареният бизнес на депутата от ДПС Делян Пеевски. По-късно вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че е разпоредил поправката за акцизите да бъде изтеглена.

Междувременно в пленарна зала влезе за гласуване т.нар. медиен закон на Пеевски, който пет месеца престояваше в НС. Въпреки че той не е обсъден в нито една комисия, мнозинството го прие на първо четене. Само социалисти гласуваха против. Това е следващата крачка към разграждане на държавността, заяви депутатът Антон Кутев.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини