От х:

Днес в x:

Огромно количество дъжд се изля в Перник, потопът блокира движението

Огромно количество дъжд се изля вчера за около един час и половина на територията на Община Перник.
 
Половин час след пороя бяха наводнени кръстовищата „Шахтьор“, пътните възли "Марина бара" и "Ладовица", където са входовете и изходите на Перник. Езера се образуваха на няколко места по вътрешноградската магистрала, като най-тежко беше състоянието при квартал "Хумни дол", при Винпром и при бензиностанция "Шел". Под вода бе районът на Автогарата.

На входовете за Перник по магистралата София - Перник - Радомир - Кюстендил се образуваха километрични колони от автомобили, които изчакаха нивото на водата да спадне. На критичните места бяха екипи на Гражданска защита, на Пожарната и на ВиК.
 
Над 30 сигнала са получени в Регионалната дирекция на пожарната в Перник във връзка с обилните валежи, които по информация от Областната управа са от 6 до 10 литра на квадратен метър. Подадените сигнали за произшествия касаят наводнена улична мрежа и мазета на сгради. За справяне с произшествията са изпратени пожарни автомобили. Събира се свободен от дежурство състав, който да се включи допълнително в действията.

По време на пороя транзитната магистрала е била проходима от детелината на квартал “Изток“ до детелината на квартал “Хумни дол“ и без проходимост в участъка на Автогара Перник, където е оказано съдействие много закъсали автомобили. Закъсали във водата автомобили са вадени и на улица “Ю. Гагарин“.
 
От ВиК-Перник поясниха, че са получени 11 сигнала за запушени канализации, които са проблемни и наводняват блокове, къщи и други обекти. За няколко часа ситуацията е била проблемна и с напрежение сред потърпевшите хора, но не и критична, коментира директорът на пожарната Емил Марков. Все още постъпват сигнали за наводнени сгради. 
 
Няма данни за загинали и пострадали граждани, а по населените места няма сигнали за бедстващи хора. Няма опасност от преливане на река Струма, както и на язовир „Студена“.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини