От х:

Днес в x:

Строят високотехнологичен завод за авточасти край Куклен

„Новият високотехнологичен завод за светлини на "Одело Фарба Лайтинг Груп", е не само едно обещаващо начало на "Тракия икономическа зона", но и сериозен актив за страната ни, който ще събуди интереса на повече чуждестранни инвеститори.“ Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на първата копка на завода на "одело Фарба Лайтинг Груп" днес край Куклен (вляво на пътя Пловдив-Асеновград, след "Техно Акташ", "Мекалит" и "Вили Елбе аутомотив").

Иинвестицията ще бъде в размер на 40,6 милиона евро, което включва изграждането на 3 завода и парк за поддоставчици. Общата площ на парцела е 92 хиляди кв.м. Първият завод ще е върху 23 хиляди кв.м. Той ще произвежда светлини на марката Мерцедес - Бенц. По предварителни разчети серийното производство там ще започне през декември 2020 г. Очаква се да бъдат разкрити близо 400 работни места.

„Одело Фарба България“ е част от "Байрактарал Холдинг", в чиято структура влизат компании в областта на производство на осветление – автомобилно и общо, автомобилно представителство и лизинг, застраховане, строителство и туризъм. През 2011 г. Холдингът придобива немската компания „Одело“. „Одело Фарба Лайтинг Груп“ е производител на автомобилно осветление. Фирмата има 7 завода (3 в Турция, 1 в Китай, 1 в Германия, 2 в Словения). За 8 години е направила 214 милиона евро инвестиции в заводи. В компанията работят 3 581 служители, 200 са заети в Изследвания&Развитие (80 в Турция, 120 в Германия). 461 милиона евро е оборотът на „Одело Фарба Лайтинг Груп“ за 2017. Основни нейни клиенти са Мерцедес – Бенц, Ауди, Рено, Фиат, Тойота, Фолксваген, БМВ, Форд.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини