От х:

Днес в x:

18 младежи започват лятна работа с официално разрeшение

Лятото е в пълен разгар, а с него и мераклиите за повече джобни. 18 са разрешителните за работа, които са дали от Инспекцията по труда в Хасково за непълнолетни през май месец. „През май и юни броят логично нараства. Вероятно следващият месец, когато окончателно училището ще е приключило, ще са още повече работодателите, които ще подадат документи при нас за разрешение да наемат младежи“, коментира шефът на Инспекцията Кирчо Кирев.

Младите хора са търсени за сезонната работа предимно на бензиностанции, в търговията като продавачи, хващат се на работа често и като бармани и сервитьори.

Местата, където има непълнолетни работници, ще се гледат под лупа и ще се следи стриктно дали работодателите изпълняват ангажиментите си към назначените, посочи още Кирев.

От инспекцията по труда ще проверяват и земеделските стопани за еднократните трудови договори, които уреждат трудово-правните отношения при сезонната работа. През изминалия месец от хасковско са постъпили в държавната хазна 6 300 лева от влезлите в сила наказателни постановления. Средният размер на всяко от тях е около 1050 лева.

  Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини