От х:

Днес в x:

Най-много дъжд в Хасковско измериха в Симеоновград -99,9 л.на кв.

Най-обилно в района на Хасково през изминалото денонощие е валяло в Симеоновград, съобщиха от Областна администрация. Там е измерено количество от 99,9 л. на кв.метър. Сериозно е количеството и в село Вълче поле. Там са измерени 82 л./кв.м., в Орешец – почти 80 л./кв. м., в района на Ивайловград, по поречието на Арда, са паднали 74 л./кв.м. дъжд, а по поречието на Марица, край Харманли количеството е почти 75 л./кв.м.. Най-малко е дъждът е паднал в Любимец- около 20 л.на кв.метър.

Ситуацията в региона обаче е нормална към този час, отчитата от службите. Но заради силния вятър и валежите без ток в този момент са ивайловградските села Железино, Пелевун, Кондово, Железаре и Пастрок. Екипите на електроразпределителното дружество работят по възстановяване на захранването.

В община Ивайловград, по пътя за село Меден бук, на един от острите завои е подкопан пътят. Още снощи е изпратена техника, която да обезопаси и сигнализира опасния участък. Кметът на Ивайловград Диана Овчарова свика през нощта кризисния щаб, за да работи по този проблем и да се предотвратят евентуални инциденти. Хората от селото са предупредени. Мястото е обезопасено и сигнализирано, но преминаващите от там трябва да са внимателни.

Един аварийно-спасителен случай има от тази нощ. Той отново е от община Ивайловград. В района на с.Ленско двама души са били евакуирани от дълбоко дере. Заради силния дъжд водата е започнала бързо да се покачва, те не са могли сами да се изтеглят от мястото, затова са сигнализирали на 112 и аварийно-спасителен екип ги е спасил.

Във всички останали общини от областта обстановката е спокойна. И днес ще продължат обилните валежи от дъжд. Обявена е втора степен на опасност- очаква се след обяд отново да започнат интензивни валежи и гръмотевични бури. Лошото време ще продължи и утре, когато вече за нашата област кодът е жълт, но ситуацията е изключително динамична. Всички институции остават в готовност да реагират.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ив
    Иван Стоянов
    11 0
    13:13, 27 юни 2018
    Ама и сняг ли е валяло? Барем телефони имате, та можехте да направите по-адекватна снимка.
  • 2
    Ив
    Иванпв
    0 0
    18:12, 27 юни 2018
    В Димитровград /централна част/ моя уред показа 58 литра на кв.м.
Последни новини