От х:

Днес в x:

9 г. затвор за тартора на ДДС измамници

Девет години лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи Специализираният наказателен съд на ръководителя на организирана престъпна група за данъчни престъпления, действала на територията на София, Ловеч и други градове в страната.
 
Другите двама участници в групата бяха осъдени съответно на 6 и 5 години лишаване от свобода. Разследването на Специализираната прокуратура доказа, че общата щета, нанесена на държавния бюджет от престъпната структура, е в особено големи размери - възлиза на 778 868 лева.
 
По същото дело 5-годишна ефективна присъда получи и управител на търговско дружество, който в съучастие с един от участниците в групата е избягвал плащането на ДДС. На него и на съучастника му от групата съдът наложи и конфискация на недвижими имоти.
 
По искане на Специализираната прокуратура съдът наложи и възбрана на недвижимите имоти, обект на конфискация, до влизането в сила на окончателна присъда по делото.
 
 Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гошо
    1 0
    11:52, 26 юни 2018
    По-добре да бяха платили щетите в 5-рен размер и всички доволни! За икомическите престъпления дя има икиномически наказания! Сега какво - държавата ще се харчи за тях години...
Последни новини