От х:

Днес в x:

Тир се заби във Форд заради забранен ляв завой до Бирената

    Тир се заби в лек автомобил Форд Мондео със старозагорска регистрация по пътя в ремонт от Хасково до Димитровград. Инцидентът стана тази сутрин около 9 часа в района на пивоварния завод.

    Двата автомобила се движили в посока към Димитровград, като отпред била леката кола. Шофьорът ѝ обясни, че пред него имало джип и го изчаквал да завие на забранено наляво. За излизане на Е-80 откъм Хасково има обиколен път край Бирената, малко след фабриката се прави ляв завой и оттам на детелината може да се поеме и към София, и към Свиленград.

    Заради забранената маневра обаче автомобилът бил ударен от хасковския тир, който по думите на шофьора на старозагорската кола се движел много бързо. Шофьорът на тира пък заяви, че колата била спряла, за да завие наляво, което го изненадало. Той не успял да спре навреме и двете коли се ударили.

    При инцидента пострадали няма, но са нанесени материални щети по автомобилите. По-късно двата автомобила бяха преместени встрани, за да не пречат на натовареното движение. На мястото имаше и полицаи, които да изяснят причината за инцидента.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      00
      001
      26 -1
      10:24, 26 юни 2018
      Докато всеки кара както си иска ще е така!!!!!!Щом пътя е в ремонт ще обикалят няма да се правят на хитри и да нарушават закона!!!!За Пловдив и София по магистралата или през Добрич за Свиленград Любимец Харманли по магистралата или през града аман от талибани!!!!!
    • 2
      Ни
      Николай Георгиев
      18 0
      11:28, 26 юни 2018
      Прав си 001, но все пак камиона е отзад, и е виновен за неспазване на дистанция, няма значение намеренията шофьора, може внезапно да му блокират спирачки и да спре.
    • 3
      A
      a
      10 -3
      14:56, 26 юни 2018
      а защо жълтата табела София Свиленград сочи към завод Астика?каква е идеята.По неадекватна табела едва ли има другаде.така заблуждават хората,няма знак че магистралата е на 5 км и всички коли с друга регистрация се лутат насам натам.
    • 4
      Б
      Б
      11 0
      15:35, 26 юни 2018
      Абсолютно.Неадекватна е най- меко казано ... А липсата на знак за това че магистралата е на 5км си е тъпотия . Според мен са решили ,че ако искаш да пътуваш по стария /Е-80/ път трябва да отбиеш надясно , да слезеш до отбивката за бирената да си врътнеш там наобратно и горе на детелината да хванеш за София или Свиленград...
      • Ах
        аха
        3 0
        19:29, 26 юни 2018
        е да,така са си мислели...сигурно не знаят че има магистрала и трябва да я обозначат.На тази табела по си подхожда да пише Горски извор,Подкрепа ,ама нали малко акъл трябва да имаш за да го направиш
    • 5
      Ху
      Хубен Стефанов
      1 0
      21:48, 26 юни 2018
      Ясно е,че има шофьорска грешка, но има и неяснота в поставената табела.Фирмата ,която отговаря за ремонта,отговаря и за съответните знаци. Миналата седмица два пъти ходих до София. И аз почти спрях и се чудех на табелатаАз карам хиляди километри на година и познавам пътя.Фирмата също има вина за инцидента,макар и косвенна,но нали тя трябва да подпомага шофьорите и да дава ясни указания.Тук да се намесят и застрахователите. Да проверят статистиката за инциденти по ремонтирани участъци.
      ВАЖНО! !Предупреждавам фирмата и органите,че е само въпрос на време някой да се удари при Елинор или срещу бензиностанцията на Газпром.И от ляво трябва да се поставят указателни червено -бели табели. Вечер видимостта е различна.При промяната на движението от едно в двупосочно трябва в първите метри да има и хоризонтална лента и по-често знациЗа маркировката на детелината говорят отнесените мантинели
    Последни новини