От х:

Днес в x:

8 °C

Най-добрите билки за премахване на коремни мазнини, за детокс и ускоряване на метаболизна

Отслабването е едно от най-трудните неща, защото то изисква цялостно преустройство на начина ви на живот. Това не означава, че е невъзможна задача, но все пак статистиката е красноречива, милиони хора по света започват всеки месец своето пътуване към отслабването и постигането на мечтаната фигура, но 85% от тях не постигат целта си.

След като сте решили, че е време да свалите излишните килограми и да подобрите общото си здраве, трябва да помислите за всички възможни натурални начини. Билките могат да повлияят на цялостното ви здраве чрез ускоряване на метаболизма и намаляване на чувството за глад. След като ги комбинирате с редовни тренировки и правилно хранене, вие имате много по-големи шансове за отслабване.

Листа от гурмар
Тази билка има дълга история на употреба при лечението на затлъстяване в аюрведическата медицина. Действа като диуретик, изчиства излишната вода и токсините. Гурмар действа като стимулант на храносмилателната система и има способността да блокира усещането за сладко, с което ще ви помогне да преодолеете влечението си към сладкишите, тъй като те за вас ще са безвкусни.

Женшен
Тази билка вече не е някаква екзотика в България и макар мнозина да я познават със способността й да подобрява паметта, тя може да помогне и в опитите за отслабване. Женшенът действа като стимулант и има термогенни свойства, като по този начин активизират метаболизма и ви осигурява енергията, от която се нуждаете.

Риган
Риганът е склад за антиоксиданти и е много ефекивен за отслабване. Помага да поддържате храносмилателната си система здрава и да работи правилно, повишава нивата на серотонин и помага да изчистите излишните отпадъци от тялото си. Всичко това насърчава загубата на тегло и предотвратява подуването на стомаха. Повишените нива на серотонин ще подобрят настроението ви, което намалява риска от хранене, предизвикано от прекомерни емоции, а освен това и намалява апетита.

Градински чай
Градинският чай е доста срещан в кулинарното изкуство. Той може да понижи кръвната захар, кръвното налягане и да намали тревожността ви. Всички тези неща са фактори за напълняването ви, следователно, градинският чай може да ви помогне по тази линия. Освен това, той сваля нивата на хормона на стреса кортизол, който е сред отговорните за натрупване на мазнини в областта на корема и след като се получи баланс в хормоните ви, желаните резултати ще се получат много по-лесно.

Градинска мента
Има изследвания, които показват, че градинската мента е много ефективен помощник в свалянето на излишното тегло. Това става чрез освобождаването на излишните количества на женския хормон естроген, с което не се позволява да се натрупват повече мазнини в резерв.

Гугул
Това е една от най-старите познати на хората билки, която по последни изследвания подобрява работата на щитовидната жлеза и така регулира метаболизма.

Бял трън
Той е все по-популярен в последните години заради пречистващия му ефект. Белият трън е особено полезен в детоксикацията на черния дроб, така че този орган да функционира оптимално. Когато черният дроб не е обременен от прекомерни токсини, той може да се „съсредоточи“ върху ускоряването на метаболизма и така вие ще горите повече калории и ще отслабнете.

Корен от глухарче
Глухарчетата все повече навлизат в кулинарията, но това не е случайно, тъй като те имат много ползи за здравето. Корените на глухарчето насърчава елиминирането на отпадъците от тялото, регулират кръвната захар, намаляват възпаленията и алкализират целия организъм.

Йерба мате
Йерба мате е много популярна стимулираща билка и все повече хора заменят кафето с нея. Освен да повдига тонуса и да дава енергия, тя ускорява и метаболизма ви. Тя е пълна с антиоксиданти, минерали, витамини, аминокиселини и освен, че насърчава загубата на излишни мазнини, също така ще ви помогне да получите основните хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае.

Колеус форсколий
Тази билка е достатъчно позната на хората, които се занимават с аюрведа. Основната нейна съставка, що се отнася до отслабването ефорсколин, като той ускорява метаболизма и стимулира функцията на щитовидната жлеза. При мъжете, колеус форсколий увеличава тестостерона и така се повишава мускулната им маса и мазнините се топят по-бързо.

Лютива мента
Тук имаме още една разновидност на ментата, като тя облекчава гаденето и други храносмилателни оплаквания, но също така може да се използва за отслабване. Регулира храносмилането и изчиства отпадъците от тялото, като не позволява да се задържа вода. Също така намалява нивата на стрес, с което се предотвратява емоционалното хранене и потиска апетита.

Източник: framar

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини