От х:

Днес в x:

Градският транспорт протестира днес, но автобусите ще се движат (допълнена)

Градският транспорт в Хасково ще има днес табели „протест“, но автобусите ще се движат по разписание. Това съобщиха от фирма „Златно руно“, която обслужва линиите в областния град.

На 14 юни, по време на националния протест на превозвачите градските рейсове спряха за час и половина, което предизвика недоволство по спирките. Особено потърпевши бяха пътуващите до по-отдалечените села на общината. Курсовете за София и Пловдив обаче бяха отложени за 15.30, крайния час на протеста.

От хасковската фирма допълниха, че няма как да се включат в националния протест в София, където ще се блокират булеварди, но подкрепят стачката, макар и символично. Превозвачите протестират срещу намерението за създаване на автомобилна камара и смятат, че това ще увеличи корупцията в бранша и ще изхвърли малките фирми от бизнеса.

Допълнение: По-късно през деня стана ясно, че превозвачите прекратяват протеста си след среща с премиера Бойко Борисов. Управляващите се съгласили да оттеглят спорния законопроект за създаване на автомобилна камара и да преговарят с превозвачите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини