От х:

Днес в x:

Турците в България гласуваха масово против Ердоган

На провелите се вчера предсрочни президентски и парламентарни избори в Турция хората с турско гражданство у нас са гласували масово за кандидата за президент на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Мухарем Индже. Това показват данните от гласуването, цитирани от турските медии.Индже събира подкрепата на 58,3 процента от гласувалите турци у нас, докато за Ердоган са гласували само 25,4 на сто. На трето място е кандидатът на "Добра партия" Мерал Акшенер, която е получила 8,6 процента подкрепа.
 
Разбира се, у нас турската диаспора е твърде малка в сравнение с Германия например, където Ердоган води със смазваща преднина - 65 на сто от гласовете, докато за Индже са гласували само 21,8 на сто.Индже побеждава убедително също така в САЩ, Великобритания, Русия, Канада, Китай и др. Ердоган е много убедителен още във Франция, Холандия, Белгия, Норвегия, Швеция, както и в самата Турция.
 
По отношение на парламентарния вот картината е почти същата. Опозиционната Народнорепубликанска партия е получила 44 на сто от гласовете на турците в България, докато Партията на справедливостта и развитието на Ердоган събира само 21,6 процента от гласовете. 
 
В Германия обаче, където живеят повече от 4 млн. турци, партията на Ердоган печели 55,9 на сто от гласовете, докато Народнорепубликанската партия получава само 15,5 на сто. 
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Димо
    1 0
    07:55, 26 юни 2018
    Ха сега да ги видим как ще се кланят на Султана!!

Случаен виц

Последни новини