От х:

Днес в x:

Volvo обещава: в умната XC90 направо може да дремнете

Следващото поколение на кросоувъра Volvo XC90 ще бъде пуснато в продажба през 2021 г. и ще бъде на разположение с четвърто ниво автономна система за управление. Един от резултатите е, че системата ще позволява "спящи пътници" в колата, докато тя се движи по определени магистрали и шосета с ограничен достъп.

Автопилотът от четвърто ниво осигурява напълно автономно движение от едно място до друго без участието на водача, който може да се занимава със странични дейности. В същото време в автомобила ще останат уреди за външно управление, което при желание ще позволят самостоятелно кормуване на кросоувъра.

Автомобилът ще бъде оборудван с технологията Highway Assist, която ще се предлага като допълнителна опция. Всички данни тя ще получава от облак, като те ще съдържат картографска информация.

По предварителна информация новото Volvo XC90 ще излезе през 2021 г. По това време компанията трябва да е получила разрешение от правителството на САЩ и от местните щатски власти за използване на безпилотни коли по обществени пътища.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини