От х:

Днес в x:

12 °C

Гонят комисията „Шалапатов“ от общината

    Комисията „Шалапатов“ към Общинския съвет трябва да напусне стаята, която обитава в община Хасково. Уведомление за това е получил председателят й Димитър Шалапатов. Връчено му е лично от шефката на дирекция „Административно и правно-нормативно обслужване“ в кметството Гергана Киримова. В съобщението пише, че комисията трябва да освободи стаята в кметството до 6 юли 2018 г., а мотивът за това е, че помeщението е необходимо за двама от служителите на дирекцията.

    Haskovo.net припомня, че временната комисия към Общинския съвет беше сформирана през февруари 2016 г., за да провери работата на екипа на бившия кмет Георги Иванов от 2000-та година до 5 ноември 2015 година. В комисията членуват още съветниците Росен Пеянков, Динко Тенев, Митко Петров и Хакиф Хабил.

    Председателят й Шалапатов заяви, че няма намерение да се съобрази с молбата на Киримова, тъй като по думите му стаята е необходима за членовете на комисията. Той се позовава на член от Правилника за организация и дейността на Общинския съвет, според който на всяка комисия към ОбС трябва да бъде осигурено помещение за работа. Именно него цитира и Гергана Киримова за освобождаване на стаята.

    Оказва се обаче, че двамата тълкуват правилника по различен начин. Според Шалапатов общината трябва да осигури постоянни помещения за работата на комисиите и отделно зала за заседания. Той е категоричен, че стаята им е необходима, тъй като комисията, водена от него, изисква голям набор от документи от общинската администрация, които не могат да бъдат изнасяни извън сградата.

    Шалапатов заяви, че се досеща защо ги гонят от общината. „Напоследък има необясними решения и действия от общинската администрация, като освобождаване на служители, например. Може би и аз съм в тази така наречена чистка“, смята той. И допълни, че няма да напуснат стаята и недоумява с какво комисията пречи на работата на администрацията.

    „Голяма част от общинските съветници гледаме да помагаме общината, независимо, че понякога задаваме неудобни въпроси на кмета Добри Беливанов, на които той, за съжаление, не иска или ли не може да отговори“, коментира още Шалапатов. Той е категоричен, че ако бъдат изведени принудително със заповед, общината ще наруши правилника на Общинския съвет, според който администрацията трябва да осигури постоянни помещения за отделните комисии.

    От администрацията обясниха, че има недостиг на стаи и се налага някои от общинските служители да се местят от стая в стая всяка седмица. Заради това решили да настанят двама души там. От администрацията заявиха, че трябва да осигурят зала, но за заседанията, а не помещения за постоянно ползване, иначе трябва да предвидят над 10 помещения за всички комисии.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (33)

    • 1
      Ке
      Кера
      28 -55
      17:02, 21 юни 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ro
        Roro
        35 -24
        19:38, 21 юни 2018
        Всичко е ясно. Мотивът - стаята трябвала за служители, не отговаря на истината. Празни стаи в тази община - колкото искаш. Сума народ освободиха и стаите им стоят празни. По списък са по-малко от преди, пък до сега и стаите им стигаха и имаше място и за тази комисия.... :) Керимова не беше ли тази с нагласения конкурс?! Май същата беше :) Пази боже сляпо да прогледне и некадърници да определят бъднините ни.......
      • Шо
        шоколадче
        30 -2
        00:57, 22 юни 2018
        Една червенокоска ,дето ходи с минижупи и на колело, раздаваща навсякъде списания на AVON го разсейваше оня ден човека в кафенето.Той такава важна работа има,че трябва винаги да е съсредоточен,ама...
      • Не
        Недоволен
        41 -4
        10:14, 22 юни 2018
        Такааа, остана някой да обясни какво точно е свършила тая комисия за 2 години??? И какво конкретно е свършил тоя господин, освен че си мени партийните цветове като някой хамелион.
    • 2
      Би
      Биби
      56 -25
      17:14, 21 юни 2018
      Шалапутков и твоя край се видя идва ред на Гл. Архитект.
      • Ми
        Миби
        33 -37
        17:21, 21 юни 2018
        Биби-Дупи, както и да се кръстиш е ясно че ти преч... Виж коментара
      • Ха
        хасковлия
        40 -6
        19:09, 21 юни 2018
        Главната е пътник,просто я чакат да се върне след болнични.Остана само Тинчев/Тинков-личния съветник на Дядо и Панев-синята зона.Явно ще си тръгнат заедно!!
      • Ке
        кеф
        50 -11
        19:35, 21 юни 2018
        Да изритат тоя хрантутник тъп от Хасково не само от общината
    • 3
      Пр
      предложение
      45 -37
      17:18, 21 юни 2018

      Бившия кмет има много имоти в Хасково дето са му дадени срещу подпис за узаконяване на цели кооперации.Пример - два апартамента над пицарията подарък от Тенчо Лилянов.Не претендирам че съм много запознат, може и повече да са.Зеления ъгъл в сградата на Тенчо Лилянов по Съединение нагоре до светофара.И още много други търговски площи и апартаменти.Мисля че повечето не са наети.И да има нещо продадено не е много.Вземете си там нещо под наем, той сигурно се чуди толкова много имоти на кого да ги даде, хахахаха Единствен Шалапатов се опита да изкара нещо срщу него и Беливанов не само че не му помага ами се чуди как да го изпъди и да му пречи да си гледа работата.А "сделката " за паркингите! Боже събери си верисиите - откровенна корупция и пак единствено Шалапатов смее да говори.На всички други им влияят на тъмно.Срам и позор и за Герб защото и на областния управител някой явно е повлиял.Ще завърша с :Реви Марко, реви братко! Ти в обора, аз на двора!Да се радва Дечо Пора!

      • Де
        Дечо Пора
        50 -11
        18:38, 21 юни 2018
        И ко каза с този коментар бе Предложение? Всички са маскари само Шалапатов чист като сълза. Айде много моля. Да не се знаем че да се лъжем ама сега някакси. Какво свърши тази ковисия за 3 години. Нищо. Коя далавера на бившия кмет разкри. Никоя. Значи и на комисията са подхвърлили филия намазана с узунджвска лютеница
    • 4
      Го
      Гошко
      32 -49
      17:46, 21 юни 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 5
      Ви
      Видев ден
      73 -15
      17:54, 21 юни 2018
      Искам да ви питам вас дето героизирате Шалапатов какво е направил той с тази комисия. Не питам за другите й членове щото стилът на Шалапатов е той еднолично да прави нещата и да се крие зад колективния орган. Кажете ми за три години какво свърши в тази комисия необразования Шалапатов, дето сменя партиите като носни кърпички, за да се пъчи като съветник. Кажете за едно наказателно дело срещу Г.Иванов вследствие на работата на комисията. И това е така щото Шалапатов се изявява като голям експерт в корупционните практики. Той не пита нито юристи, нито икономисти, нито полицаи как да се работи по случаите с корупция. Явно е най-великия експерт. Ама не се занимава с далаверите на Делянчо Добрев и роднините му нали. Освен това ще дойде Видовден и някоя комисия ще трябва да разследва Шалапатов как еднолично и не по предназначение се меси за харченето на пари в сферата на културата. Дали ще сподели той колко пари сам си е отброил от общината , за да си направи изложба. Да излага свои снимки, които е правил с телефона си или с някакво малко апаратче. Хайде да не се лъжем, този човек никой не го уважава, от него само се страхуват, защото е груб, безпардонен и безцеремонен и не е работил никога за обществена кауза , а само за собственото си его. Хубаво е, че все пак не е постигнал нищо.
      • Ай
        айде, айде, не ти оттърва
        29 -41
        18:37, 21 юни 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ня
        Някой пак не чете
        43 -10
        19:38, 21 юни 2018
        Товарищ Шалапатов,
        остави панагериците за твоите благоверни аверчета и отговори на въпроса за какво извънредно законодателство говориш, след като "сигналите" ти до ДАНС, Полицията и Прокуратурата не хващат дикиш"?
        Толкоз дознатели, следователи, прокурори и съдии през годините се надпреварваха да образуват преписки, проверки, съдебни дела и на всичките 16 години управление на Георги Иванов успяха да пробутат само едно осъдително решение на първа инстанция. Обаче ти си толкова велик, незаменим и най-паче неоценен, че струваш повече отколкото всичките години и финансови средства, които същите се инвестирали за своето юридическо образование и професионална подготовка.
        Слез на земята човече и престани да се излагаш. Предизвикваш само смях и съжаление...
    • 6
      По
      Порчо
      39 -8
      18:43, 21 юни 2018
      Въх ше ме разплачеш. Не подозирах че толкова свят човек живее сред нас. Алилуя
    • 7
      Ха
      хасковлия
      27 -5
      19:01, 21 юни 2018
      Сега май трябва да "преместят" някъде и неговия човек Митко от данъчна служба по пътя на логиката,а и по-добре ще е за отдела...Той също е борец против корупцията!
    • 8
      Ви
      Видев ден
      52 -13
      19:05, 21 юни 2018
      Другарю Шалапатов,
      ти дето пишеш тези неща в своя защита, не ти ли е неудобно, няма ли кой друг да го направи. Затова ли сменящ партиите, защото се разочароваш от тях, ами като се предлагаше навремето за кмет и на социалистите и на герб и на атакистите и казваше, че с теб са тракийците, тогава що го правеше бе. Използва тракийската организация за свои лични нужди , опита се да я продадеш на всички партии, ама си спомни своя изборен резултат. Накрая те разкараха унизително и от тракийското дружество.
      Ти искаш и да правораздаваш малко ти са другите функции. Прокурорите и съдиите са ти виновни. Я се осъзнай, заради теб се превърна Георги в герой, заради твоите глупости и недомислици и безумни сигнали. Ако имаше някой на твое място с акъла си, досега щеше да е извадил истинските кирливи ризи на лишия кмет.
      Не си разследвал Делянчо, щото не било във функциите ти, ама да го защитаваш по телевизията ти влизаше в работата, така ли. И на сбирката с Цветан Цветанов да се унизяваш да говориш в негова подкрепа щуротии и да ти се смеят новите ти приятелчета от герб също бе част от работата ти.
      Обществената ти кауза каква е кажи де. Да уреждаш на приятелчетата си с представяне на книги в общинската зала, да им подреждаш парични награди и премии и хонорари и да ги настаняваш в общински журита и комисии. Да се изявяваш като такъв какъвто не си и да наричаш другите некадърници и графомани това ли е твоята обществена дейност..
      И накрая грубостта ти е плод на липса на възпитание. За това те оправдаваме, защото няма как да го поправим- изпуснати са първите 7 години.
    • 9
      Ня
      Някой пак не чете
      36 -7
      19:14, 21 юни 2018
      Хубаво е, че се позовавате на Правилника на Общинския съвет. И най-вече на чл. 45а от него:

      "Общинската администрация осигурява за работата на Постоянните комисии постоянни помещения с телефонен пост и техническо лице за водене на протокол."

      Обаче пропускате нещо много съществено - разпоредбата касае "постоянни комисии", а не временни, каквато е т.н. "Комисия Шалапатов".
      И още нещо - като е временна, а не постоянна, следва че комисията е създадена за определен срок или за изпълнението на определена задача. Та в тази връзка:
      - колко временна е временната комисия?
      - колко доклада е изготвила и представила?
      - и какъв е крайния резултат от работата й?
      Или работата й е на принципа "всичко временно е постоянно"?
      Но дори и това не изменя факта, че като временна, комисията няма право на постоянно помещение в администрацията.
      • Об
        обаче
        12 -18
        19:24, 21 юни 2018
        Обаче за временните комисии важат всички разпоредб... Виж коментара
      • Ня
        Някой пак не чете
        27 -6
        19:45, 21 юни 2018
        Другарю Шалапатов,
        четенето е едно, туй го може всеки (или почти), обаче тълкуването не на всекиго се отдава. Особено ако става дума за юридически текстове.
        Та в случая - разпоредбата, на която се позовавате (чл. 45, ал. 4) се отнася до правилата за работа на комисиите - определяне на задачи, численост, състав, сок за работа, финансови средства и водене на протоколи.
        Докато систематичното място на правилото за осигуряване на постоянно помещение на постоянните комисии е в съвсем друг член (чл. 45а), и поради това не трябва да се възприема като право, касаещо и временните комисии.
    • 10
      Га
      Галя
      13 -29
      19:20, 21 юни 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Не
        Незапознат
        20 -5
        22:04, 21 юни 2018
        Никой или за да не бъда краен повечето не мразят Шалапатов.Просто няма за какво.Нищо не е направил и за да го обичат.Ако се постараете малко да обобщите по горните мнения като илиминирате хвалебствията и омразата какво ще остане?Критика за неуспешно свършена работа.Надявам се че няма да ме обвините че не говоря по същество.Все пак има хора които не им липсват първите 7 години и наготово ви обобщават написаното до тук.А това че въпреки според вас и да му липсват въпросните години ще го изберете за кмет не е абсурдно а плачевно. Повечето от психичните проблеми и отклонения в зряла възраст се коренят в първите дни от живота ни.Тази народна мъдрост е изречена не на празно.Това че симпатизирате на хора подобни на вас не е причина да ги издигате на пиедистал в управлението не само на дадена община но и на каквото да е.В по минала тема имаше коментар за когнитивна склонност на индивиди като вас да подкрепят себеподобни.
    • 11
      До
      До някой пак не чете
      14 -9
      19:50, 21 юни 2018
      В член 45 ал. 4 пише правилата за работата на постоянните комисии се прилагат и по отношение на временните комисии.
      • Ня
        Някой пак не чете
        14 -6
        20:37, 21 юни 2018
        Правила за работа и обезпечаване на процесите за изпълнение на работата са две различни неща.
        И между тях има толкова общо колкото между "държавите Босна и Херцеговина".
        Ако разбирате какво имам предвид...
    • 12
      Ян
      Янко Митев
      32 -10
      20:20, 21 юни 2018
      Еее най после някой разбра че ********** и работа са две успоредни прави-могат да се пресекат ама като стигнеш безкрайността. Като ви казвах че това човекоподобно не става за нищо вие лаехте.Такова просто същество постоянно предлагащо увеличение на заплатите на общинските съветници сиреч своята.Председател на комисия за конфликт на интереси но с интерес да покрие всичко да взема пари и да не намери нищо за старото управление. А някой ден ще ви разкажа какви мрасотии прави лично на мен и Кауня. Жалби до полицията и какво ли не. Интригант но прост и нахален.
      • Ха
        хаха
        8 -20
        21:53, 21 юни 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 13
      До
      До някой пак не чете
      7 -18
      21:38, 21 юни 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 14
      По
      Порчо
      12 -6
      21:48, 21 юни 2018
      Цялата хасковлийска измет събрана в една статия и коментаторите които се включват на пияна глава
    • 15
      Шо
      шоколадче
      8 -27
      01:28, 22 юни 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • До
        до шоколадчето
        27 -2
        08:55, 22 юни 2018
        Скъпо шоколадче, явно си самата Диляна или жиголото й. Тази женица направи толкова мръсотии за този период, че главата ще те заболи. Изнудванията на инвеститорите, задържането на проекти, тълтуването на ЗУТ по софийски и т.н. са само капка в морето. Арогантността й спрямо колеги и изказванията й, че в Хасково нямало качествени архитекти - това какво ти говори!? Един път кацва птичето на рамото, но нейното отлетя!
    • 16
      Об
      обобщение
      26 -6
      08:39, 22 юни 2018

      Власта е ветровито място.Ако не си сигурен че можеш да се справиш със ситуацията не ставай кмет.За Шалапатов нямам мнение, но Беливанов ... и той ще си отиде след някой и друг месец заедно с целия си комплект от некадърници.Кого ще изберем после за кмет направо се чудя.Толкова много омраза се е натрупала.А трябва много малко за да се оправи града и хората да си останат тука.Мислете хора, мислете.С главите си, със сърцата си.И този опит не беше сполучлив.

    • 17
      Об
      обобщение на обощението.
      16 0
      11:34, 22 юни 2018
      Няма смисъл, до 20 години в тоя град няма да остане никой с акъла си. Необратим процес! И безпредметни ще останат и напъните да се мисли, и Богородицата, и кауня, и санирането, и Язакито...
    • 18
      Ха
      Хасковлия
      12 -1
      15:40, 22 юни 2018
      Само тефтерчето на Джона ще остане като експонат в музея.
    Последни новини