От х:

Днес в x:

Въпреки онлайн регистрацията, много 7-класници подават документи на хартия

Изображение 1 от 4

    Ердем Неджибидин е от с. Конуш. Току- що завършилият седмокласник попълни желанията си за това къде иска да продължи обучението си заедно с майка си днес на хартиен носител. Момчето си избра на първите места специалности, свързани с туризма. Неговият връстник Васил Цеков, който досега е учил в хасковската математическа гимназия се надява да продължи обучението си в същото училище с хардуерни или софтуерни науки с английски език.

    Въпреки че вече имат възможността да кандидатстват онлайн в системата на МОН за втора поредна година, много от хасковските седмокласници все още предпочитат да подадат документите си за професионалните и профилираните училища на хартия. Цял ден днес в Ученическите общежития, където е т.нар. „гнездо“ за подаване на документацията в областния град имаше доста деца и родители. На място и утре, когато подаването продължава ще има експерти, които да помагат с наставления за попълване на документите.

    Важен факт е, че при подаване на хартиен формуляр за кандидатстване, отпада възможността това да бъде направено онлайн за друго училище например. Кандидат гимназистите могат да подават документите си до 26 юни. На 23 и 24 -ти юни работата на центъра по прием в Хасково приключва в 12 на обяд.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини