От х:

Днес в x:

Спортни дейности за деца обсъждат екипи от пет държави по проект FAIRHAP „Щастие чрез спорт“

Изображение 1 от 4

    Днес в хотел „Ретро“ Хасково бе открита четвъртата работна среща по проект FAIRHAP „Щастие чрез спорт“ Договор 579709-EPP-1-2016-2-EL-SPO-SCP по програма ЕРАЗЪМ+ направление Спорт и култура на Европейската комисия.

    Проектът е със срок 2 години и в него участват представители от 5 държави – Гърция, Латвия , Румъния, Италия и България. Домакин на поредната работна среща на ръководните екипи от петте държави е Спортна неправителствена организация „Интер спорт груп“ Хасково с председател Илияна Павлова и координатор Иван Петров. Срещата е тридневна, а в дневният ред ще се разискват теми като:

    • Проведеното обучение на спортни учители и треньори в спортовете баскетбол, футбол и волейбол
    • Провеждането на открит турнир между отборите, за всеки спорт във всяка страна през септември и октомври 2018 година
    • Финални конференции във всяка страна за разпространение на резултатите

    За участие в дискусиите бе поканена г-жа Златка Караджова – Директор Дирекция хуманитарни дейности и обслужване на населението от Община Хасково. На работната среща гостуваха треньори и спортни деятели от Област Хасково и други градове.

    В подължение на обсъжданите през деня теми, на работна вечеря ще бъдат обсъдени бъдещи проекти и партньорства във сферата на спорта. Гостите от държавите партньори в свободното време ще разгледат забележителностите на града .

    Този проект е надграждане на предишни спортни проекти, изпълнени от „Интер спорт груп“ Хасково по програма Еразъм+, като „Треньори по водна аеробика“ , „Фитнес инструктор“, „Иновации и мениджмънт в спорта“ и други.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини