От х:

Днес в x:

Мъж извади нож и посегна на охранител в столичен мол

Нападението е заснето от телефон. На клипа се вижда как охранител се опитва да провери багажа на клиент в търговски обект в столичен мол. Тогава мъжът вади нож и посяга към охранителя.

Преди охранителят да понечи да извърши проверка на багажа на мъжа за откраднати стоки, системата против кражби в магазина сигнализирала, че от обекта се изнася незаплатена стока, което става причина за проверката.

Борис Колев успява да заснеме инцидента с мобилния си телефон.

„Не видях цялата ситуация. Привлякоха ми вниманието, когато чух виковете и чух охранителя да го напада. Доколкото чух, се беше включила алармата от устройствата, които засичат хората, които излизат. Не се разбрах дали хората са взели нещо от магазина. Предполагам, че не са взели нищо“, разказа свидетелят.

По думите му напрежението ескалирало, когато охранителят се опитал да провери багажа на мъжа. Колев обаче не чул какви реплики си разменят двамата и не знае дали това не е била причината за нападението.

Според версията на нападнатия охранител той не е предизвикал агресията в мъжа. По думите му клиентът дошъл в магазина с жена си и детето си.  На влизане в обекта алармата не отчела нищо нередно. На излиза обаче алармата се задействала при излизането на детето от магазина, което било с раница. Тогава двама охранители поискали да проверят раницата на момичето.

„Аз и колегата ми поискахме да проверим багажа, след което майката се върна, взе чантата, обърна се и започна да напада мен и колегата ми. Когато им обясних, че сме длъжни да проверяваме стоката, господинът дойде и директно се опита да ме нападне с нож. След сблъсъка, те си тръгнаха с раницата. Предполагам, че днес ще се разбере дали е взета стока“, обясни охранителят. Той заяви, че възнамерява да подаде жалба срещу нападателя.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини